(07-06-2020 19:59)radek0389 napisał(a): Na tym finansowo pożyczki są jakoś ubezpieczone? Czy jak ktoś postanowił nie spłacić, to zostajesz sam na polu bitwy?
Niestety nie ma żadnego zabezpieczenia.
(07-06-2020 20:22)Assasinoo napisał(a): Lubię czytać Twój dziennik, ale tutaj to chyba trochę manipulujesz
Przeglądając screeny, w mintosie masz ~10,5% rocznie, w finansowo trochę więcej, ale na pewno nie jest to 15-25% miesięcznie, pomijając takie strzały jak 100 zł inwestycji i 125 zł zwrotu po 30 dniach, ale domyślam się, że ciężko wrzucić większą kasę na takim % z uwagi na selekcjonowanie ofert. Nie wiem czemu wyśmiewasz kumpla, może coś źle zrozumiałem 
Akurat odniosłem się tylko do Finansowo, bo jak z nim rozmawiałem to akurat przebywałem na tej stronie. Wiadomo, Mintos obniża mi ogólny %, ale też nie jakoś drastycznie ponieważ mam tam kilkukrotnie mniej ulokowane niż na Finansowo.
Na Mintosie podskoczyło mi do 11,2% i wciąż uważam, że to bardzo słabo, ale jestem zdania że to platforma którą trzeba rozwinąć i poświęcić trochę czasu, więc jest to typowo inwestycja długoterminowa.
Jasne, 125 zł zwrotu czyli 25 zł samego zysku to jest "strzał" jak to ująłeś i zgadzam się z tym. Ale nie zmienia to faktu, że takich strzałów tam nie brakuje.
I może nie tyle co go wyśmiewam tyle co dla niego "mój świat" jest totalną abstrakcją. Zarabiamy tak samo, a mamy totalnie odmienne podejście do finansów. On kisi kilkadziesiąt tysięcy na koncie, które de facto tracą na wartości, mnie telepie na widok choćby złotówki która leży bezczynnie i nie zarabia. On za jakiś czas chce iść do salonu po nowe auto (czyt. pasywo, które będzie zjadało jego pieniądze), a ja w tym czasie będę rozglądał się za kolejnymi akcjami. I za kilka lat on dalej będzie chodził do pracy jak miliony ludzi, a ja będę na emeryturze i będę miał totalną samowolką i swobodę w działaniu.
Ale rozumiem. Takie czasy - czasy konsumpcjonizmu i zakorzenionej gdzieś w głowie myśli, że trzeba pracować do 60+ roku życia. Każdy kto wybiera inną drogę, jest wg innych trochę dziwny. Ale nie mam z tym problemu.
Np, w ciągu tygodnia robię nawet do 14 treningów - bieganie z siłownią. To stanie ktoś przede mną z fajkiem w dłoni i mi powie, że to za dużo i to zbyt szkodliwe. Rozumiesz aluzję?
PS Na jutro mi się szykuje spłata 3 pożyczek po 100 zł, łącznie 69 zł zysku. Daje to 23%

pshemko666, dumny członek
http://zarabiam.com od Jun 2012.