(15-11-2015 11:24)asiorek napisał(a): Dokładnie. Czytał to -> http://www.odprawacelna.pl/nale380no347c...tkowe.html ?
Wiem o czym mówię bo od czasu do czasu kupuję na ali i czytałem nie raz o clach i vatach. Jak kupować by się nie wpierdzielic. Jeśli kupisz jedna parę majtek to celnik to bierze jako na użytek wlasny i nie nalozy ci tych 5 gr vatu. Co innego jak przyjdzie ci 1 paka a w niej 500 sztuk majtek. Wtedy bój się o o vaty itd. Bo po co takiemu prawilnemu januszkowi 500 par tych samych gaci. Proste że na jakiś handel. Na wishu jedynie co to mi paczka siedziała długo. Ta najdłuższa to jakieś kolorowe nasionka róży które i tak nie wyrosły albo coś złe posadzilem. Więc to ty gadasz głupoty
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Wyszukaj mi tam informacji o jakichś 100 euro, które podałeś wcześniej.
Ja cały czas piszę o przyjściu liściku z zapłatą vatu, na którym będzie napisane do jakiego użytku są przedmioty i wtedy będziecie się tłumaczyć, bo w urzędach celnych nie pracują komputery tylko ludzie i nie wierzę żeby nikt nie przyczepił się do tego że jakaś cebula zamówiła 40 przedmiotów w tym samym czasie po około 10$ (400$) z zamiarem używania tego osobiście biorąc pod uwagę fakt że te same przedmioty kosztują w Polsce tyle samo.
To, że ktoś zamawia różne przedmioty nie znaczy, że nie idą na handel i od tego jest urząd celny aby to wyłapywać, nie pisałbym jakbym tego nie przerabiał bo miałem te same błędne rozumowanie a poza tym nigdzie nie napisałem że każdy dostanie wezwanie, mam tylko nadzieję że cebulactwo będzie stopniowo egzekwowane