Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
W finansowej jestem od niedawna. Średnio 1k miesięcznie, więc jestem zadowolony.
Mimo to nie spoczywam na laurach i mam nadzieję że jakoś się podciągnę
Jestem tu po raz pierwszy i mam mały problem z Zanoxem.
Mam swoją firmę i jestem Vatowcem. Wiem że potrzebuje międzynarodowy NIP UE żeby rozliczać się z Zanoxem. Zleciłem księgowej aktualizacje i ona przygotowała mi VAT-R
I teraz, czy jak wybiorę opodatkowanie jako firma działająca w Unii wygeneruje mi się faktura z wyliczonym podatkiem VAT ? Czy jakieś pokwitowanie ??
Moja księgowa za bardzo nie wie jak się za to zabrać a ja też nie wiem jak to wygląda do końca. Jak się to księguje tak żeby było dobrze.
Proszę o info jak ktoś się w ten sposób rozliczna z Zanoxem
Zarabiałem na Zanoxie kilka lat, co prawda bez firmy ale jednak. Moja księgowa wpisała mi to do pitu jako dzierżawę.
Czy masz firmę czy jej nie masz to i tak dostaniesz rachunek / pokwitowanie, które sam będziesz musiał sobie wydrukować.
Wygląda ono następująco:
No tak pokwitowanie ale czemu masz w Euro skoro widzę że dostępna jest nasza waluta.
Poza tym mam firmę a księgowa nie wiem jak to ugryźć tzn jak to zaksięgować. Czy jak zaznaczę firma w profilu opodatkowania zamiast pokwitowania będzie faktura ?
(06-08-2013 22:23)rebrov napisał(a): No tak pokwitowanie ale czemu masz w Euro skoro widzę że dostępna jest nasza waluta.
Poza tym mam firmę a księgowa nie wiem jak to ugryźć tzn jak to zaksięgować. Czy jak zaznaczę firma w profilu opodatkowania zamiast pokwitowania będzie faktura ?
Polska waluta dostępna jest tylko w niektórych programach. Korzystałem z kilku, dlatego co miesiąc otrzymywałem dwa pokwitowania:
1. Za to co zarobiłem w PLN
2. Za to co zarobiłem w EURO
Nie wiem jak tam u Was, ale mnie zanox zaczął oszukiwać w rozliczeniach z leadów, być może przypadek, ale działo się tak przez dwa miesiące, dlatego póki co rezygnuje z ich usług i zaczynam korzystać z bezpośrednich programów partnerskich.