Pierwszy miesiąc za mną. Co prawda, pierwszych inwestycji dokonałem jeszcze w kwietniu, ale nie będę się już rozdrabniał.
Tak więc -
podsumowując maj (i kawałeczek kwietnia):
Paraiba Zainwestowane 420$ Zysk 11,79$ z konta głównego + 6,30$ z kont podrzędnych = łącznie
18,90$
Bitcoin Zainwestowane 1402 pln Zysk -
Finansowo Zainwestowane 2455 pln Zysk
210,76 pln
NN Fundusze Zainwestowane 700 pln Zysk
1,93 pln
eToro Zainwestowane 200$ Zysk -
Mintos Zainwestowane 180€ Zysk
0,26€
Przeliczając wszystko na złotówki, Zainwestowane łącznie 7840 pln Zysk łącznie
290 pln
Myślę, że podsumowanie w takiej formie jest dosyć przejrzyste i zrozumiałe. Za wszelkie uwagi i sugestie będę wdzięczny.
Jak widać, najładniejszy zysk z Finansowo. Jak na razie jest miło, bo każdy spłaca, a jak nie wyrabia się w terminie to przedłuża datę spłaty, a na moim koncie ląduje bonus. Niestety wystarczy że jedna osoba mnie oleje i te piękne statystyki runą jak domek z kart. Ale póki co, jestem zadowolony, a w czerwcu spodziewam się (tylko na chwilę obecną) ponad 300 zł. Na Mintosie wycofałem już większość środków z automatycznego inwestowania i wszedłem w pożyczki manualnie. Wartość portfela Bitcoina trochę mi spadła, więc tutaj bez żadnego profitu. Fundusze NN stabilnie, szałowych zysków się nie spodziewam, ale moje środki są tam bezpieczne, a poza tym platforma za jakiś czas pewnie posłuży mi za inwestowanie w IKE oraz IKZE. Na eToro dopiero wystartowałem, więc ewentualny zysk pojawi się pewnie w przeciągu miesiąca.
Cele na kolejny miesiąc:
Paraiba 800$ (docelowo 2000$ i na tym poziomie chciałbym się zatrzymać, platforma bardzo ładnie się rozwija, ale to jednak hyip)
Mintos 300€ (chociaż zastanawiam się czy nie dać sobie zupełnie spokój z Mintosem)
Bitcoin 0,05 btc (1 cały bitcoin to dosyć wysoki koszt, więc myślę, że tu będę celował w uzbieranie np 0,2-0,3 w skali najbliższych kilku miesięcy)
Fundusze 1000 zł (nie ma górnej granicy)
Finansowo 4000 pln - w ciągłym obrocie (tutaj szaleć nie będę, fajnie by było wrzucić np 20k i cieszyć się miesięcznymi zarobkami w granicach 3-5k, ale to niemożliwe by każdy mi spłacał zaciągnięte pożyczki; w każdym razie widzę potencjał)
eToro 0/600$
Zarobić WIĘCEJ
(28-05-2020 12:20)Nayeb napisał(a): Polecałem koledze etoro i mnie olał startując? phi. zobaczymy 
Jak to olał?

Co żem ja narobił?
(30-05-2020 16:17)qwerty_89 napisał(a): Widzę, że idziemy podobną ścieżką, więc będę regularnie zaglądał 
Odnośnie funduszy inwestycyjnych - w ING aktualnie jest promocja na regularne inwestowanie, na której można łatwo zyskać dodatkowe 100 zł.
Na Mintosie działam od lat, ale ostatnio bardziej zachowawczo, bo obawiam się skutków recesji. Też zastanawiam się nad platformami nieruchomościowymi, wiec jestem bardzo ciekawy Twojej przyszłej opinii o EstateGuru.
Na eToro miałem swego czasu konto demo, w którym też śledziłem kilku inwestorów, ale efekty nie były zachwycające. Pewnie inwestując realne pieniądze podszedłbym do wyboru osób do śledzenia nieco rozważniej. Czekam na Twoje wyniki i być może sam się zdecyduję.
Dzięki za info ws ING, na pewno się zainteresuję.
Jak wychodzisz na Mintosie? Mógłbyś rzucić kilkoma statystykami? Jestem bardzo ciekawy, tym bardziej że myślę aby zrezygnować z niego i skupić się na korzystniejszych platformach, np Finansowo.
Co do eToro to myślę, że minie trochę czasu póki sam zacznę grać. Na razie plan mam taki, że raz na jakiś czas wrzucę 200$ i "powierzę" je jakiemuś ogarniętemu graczowi.
(30-05-2020 23:07)Assasinoo napisał(a): Trafiłem na Twój dziennik i przeczytałem go w całości
Odnośnie gry u buka, to odpuściłbym temat definitywnie, to nie takie proste jak mogłoby się wydawać + obecnie legalnie mieszkając w Polsce, można grać tylko z podatkiem 12% od postawionej stawki, bez sensu.
Co do Twoich inwestycji, to pożyczki społecznościowe czy giełda mają jakiś sens, ale hyipy? Dla mnie to hazard. Poza tym jeśli już chcesz się w to bawić, zwróciłbym uwagę, że dopóki nie wypłacisz zarobionych środków na swój portfel, to de facto ich nie posiadasz, bo w momencie zwinięcia się biznesu przepada wszystko.
Rozkminiałem powrót do buka, ale bardziej z sentymentu niż chęci zarobku (grałem jak chodziłem do szkoły, dawało mi to mnóstwo emocji, stresu i adrenaliny). Ale pewnie dam sobie spokój
Jak tylko na HYIPie uzbieram minimum do wypłaty tj 25$ to od razu wyciągam. Mam świadomość ryzyka