(02-10-2016 13:43)mikuss napisał(a): Ja nie wiem oftop bo oftop ale to forum o zarabianiu czy o religi, fanatyźmie wszelkich interpretacjach, swoich poglądach i przerzucanie co kto komu czym lepiej dokopie ...
Jeśli to dalej forum o zarabianiu to chłopaki zakończcie karmienie trolla i zajmijcie się robotą bo szkoda tracić pieniążków na dyskusję z jakimś skrajnym fanatykiem co widać w każdym jego poście ( chłopak albo lekki odstawił, albo potrzebuje leków) innej diagnozy nie da się postawić
Chyba masz racje jak wspominałem miałem forum związane z tą tematyką wiedziałem co odpowie na moje argumenty autor tematu wiem jak by się toczyła ta dyskusja dalej w nieskończoność a na końcu i tak żadnych wniosków bo każdy widzi to co chce widzieć. Nie ma co grzać starego kotleta.
Gdy ja czytam:
38 Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko i ząb za ząb!17 39 18 A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi! 40 Temu, kto chce prawować się z tobą i wziąć twoją szatę, odstąp i płaszcz! 41 Zmusza cię kto, żeby iść z nim tysiąc kroków, idź dwa tysiące! 42 Daj temu, kto cię prosi, i nie odwracaj się od tego, kto chce pożyczyć od ciebie.
Widzę to tak:
"Nie stawiajcie oporu złemu" - Jeśli na Twoich oczach zabijają Twoją matkę nie stawiaj oporu złemu.
"Zmusza cię kto, żeby iść z nim tysiąc kroków, idź dwa tysiące!"- Hitler powiedział chodźcie 1000 kilometrów zabijemy milion polaków... a oni poszli zabili dwa miliony i poszli jeszcze kolejny 1000 kilometrów lać ruskich.
Teraz z innej beczki sodomę i gomorę każdy kojarzy i jak pamiętacie był tam jeden sprawiedliwy... wpadło bo Lota dwóch pięknych aniołków byli tak piękni że lud przeklętego miasta gdy tylko aniołków zobaczył chciał z nimi poświntuszyć. A co zrobił jedyny sprawiedliwy wybraniec Boga? Powiedział do ludu mam córusie dziewice zostawcie aniołki grupowo zabawiajcie się z moją córunią a aniołkom dajcie spokój. No naprawdę postawa godna Bożego wybrańca.
A religijni i tak mają swoją wizje i tak w nieskończoność bo ja jestem od szatana i wszędzie widzę morderstwa masowe ofiary z ludzi zboczenia wzywanie do nienawiści w biblii a on widzi ochy i achy i utopijny błogostan.
Przypominam wierzę w Boga a dlatego tak się znęcam nad biblią ponieważ uważam że krzyżacy święta inkwizycja i tym podobni psychopaci fałszowali biblię dla swoich własnych potrzeb. I na tym dyskusje w tym temacie kończę