Zrobiłem sobie podsumowanie moich 4 tygodni z opcjami. Pierwszy tydzień nie był pełny, a taką bardziej realną kasą zacząłem na koncie demo grać od końca zeszłego tygodnia.
Właściwie to statystyki z pierwszych trzech tygodni niewiele znaczą, ciągłe testowanie i zapoznawanie się czym to się je. Mijający tydzień wyglądał bardziej jak świadome granie dopiero, ale w tym roku napewno nie wejdę jeszcze na realną platformę.
Mój stan można porównać do pierwszej jazdy z instruktorem po placyku. Niby wiesz gdzie jest stacyjka, hamulec i sprzęgło, niby prowadzisz samochód ale nie sam, na mieście nie byłeś, potwierdzenia swoich umiejętności nie masz, a o swoim samochodzie możesz pomarzyć

.
I tydzień -
379,12 41 wygranych, 33 przegranych, 1 remis
II tydzień -
3342 65 wygranych, 63 przegrane, 3 remisy
III tydzień -
-31,05 22 wygrane, 31 przegranych, 0 remisów
IV tydzień -
129,9 17 wygranych, 7 przegranych, 0 remisów
3k w II tygodniu to tylko efekt sporej kwoty do dyspozycji na spotoption. Od tygodnia IV stawki nie mają dla mnie znaczenia i nie ruszam ich.
Co dalej przede mną. Zamierzam szerzej poznać ichimoku, które w pewien sposób zmodyfikowałem pod siebie. Może się okazać, że to nie ostatnia zmiana parametrów. Zamierzam także przejść w pełni na świece japońskie, które do tej pory używałem tylko podglądowo. Do tego celu pomoże mi książka oraz wiele materiałów online.
Miałem kilka przygód z opcjami 60sek i nie wspominam ich jakoś najgorzej. Nie mniej jednak lepiej czuje się w dłuższych pozycjach. Będę także wprowadzał więcej kilkudniowych opcji, wydają się jak na mój gust najpewniejsze.
Nie byłbym sobą gdybym nie prowadził własnych statystyk, które uwielbiam. Głównie dla celów motywacyjnych i sprawdzenia czy odnotowuję postępy. Za parę tygodni będzie można coś więcej o tych postępach powiedzieć.
![[Obrazek: ACBaLlT.jpg]](http://i.imgur.com/ACBaLlT.jpg)