Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Wybierz Styl: Aktywuj czarny styl Aktywuj jasny styl Aktywuj mobilny styl
Forum o zarabianiu przez Internet !
praca w domu Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com
forum o zarabianiu przez internet

Witaj! Nie bez powodu trafiłeś na największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Tutaj gromadzimy pasjonatów zdobywania pieniędzy online i dajemy możliwość poznania tajników pracy w domu. Coraz więcej osób poszukuje sposobów na zarabianie w sieci, co sprawia, że praca w domu przez internet staje się atrakcyjnym źródłem dochodu. W dzisiejszych czasach, zarabianie online to nie tylko alternatywa, ale często również znakomita opcja do tradycyjnej pracy na etacie. Czy zastanawiasz się, jak łatwo zarobić pieniądze? Jeśli tak, to właściwe miejsce! Internet jest pełen możliwości, a my jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc, dzieląc się wiedzą i doświadczeniami.

Rejestracja na naszym forum jest całkowicie darmowa i niesie ze sobą wiele korzyści:

• Zakładaj nowe wątki i bierz udział w dyskusjach,
  • Odblokuj dostęp do czatu (Shoutbox),
  • Ogranicz liczbę wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia i reputację,
  • Zyskaj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Przeglądaj galerię zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Dostosuj swój prywatny profil,
  • Weź udział w konkursach organizowanych na forum,
  • Skorzystaj z doświadczenia społeczności zarabiającej online od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych,
  • Wykorzystaj merytoryczną wiedzę naszych użytkowników, by zarabianie w domu stało się łatwiejsze niż kiedykolwiek,
  • Dowiedz się, gdzie zdobyć darmowe upominki, gadżety i próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
I co najważniejsze, wszystko to jest zupełnie za darmo! Zarabiam.com to internetowe forum, które udzieli Ci odpowiedzi na pytanie "jak zarabiać przez internet". Teraz praca w domu staje się możliwa! Zarejestruj się już teraz, a dowiesz się wszystkiego o zarabianiu przez internet!

praca w domu

Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop

Autor Wiadomość
prezes. Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 91
Reputacja: 7 +

Forum Gold: 100.00
RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop
Sprawdź:
(14-06-2018 22:54)AzotoN1 napisał(a):  Widzę, że jest tu cisza, a jednak chciałbym pociągnać temat dalej ponieważ mam już sklep tylko prawnie stoje w miejscu. Czy ktoś może wytłumaczyć cały proces prawny? Tematy które mogłyby pomóc innym to:\
Cło
Vat
PD
Jestem pośrednikiem czy sprzedającym?
Kasa fiskalna
Zwroty
Paragon / Rachunek

//Edit
Bo dzisiaj miałem przyjemność rozmawiać z osobą która jest księgowym i jak zaczął mi mówić ile z tym jest komplikacji możliwych to się za głowę złapałem. Muszę z nim usiąść już tak na poważnie przeanalizować wszystko, ale to co zapadło mi w pamięć to indywidualna interpretacja z urzędu, problem z rozliczeniem podatków, problem z cłem i jeszcze pare podpunktów.

Wiem, że post napisany chaotycznie ale po prostu mam taki mętlik w głowie, że nie wiem nawet co mam myśleć, a tym bardziej jak się za to zabrać...
z clem to zalezy jak masz w regulaminie albo ty placisz albo klient
Vatu chyba z produktów nie możesz odliczać bo jesteś pośrednikiem
kasy fiskalnej nie musisz chyba posiadać
zwroty realizujesz sam,jak towar będzie uszkodzony to chińczyk powinien wysłać nowy,a w innym wypadku jak klientowi coś nie podpasuje to ty mu musisz zwrócić sam pieniądze
paragonów nie masz jak dać wiec musisz,wystawiać faktury online jak klient będzie chciał,chyba ze do gadasz się z dostawca

Najlepiej skonsultuj się z jakimś radca prawny
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2018 22:35 przez prezes..)
16-06-2018 22:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Ania Online
Forumowy Maniak

Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

Warto sprawdzić:
Fallriv Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 343
Reputacja: 97 +

Forum Gold: 60.00
@jarunioo7 odpowiedział na te wątpliwości już przecież stronę temu Wink

VAT płacisz od czystego dochodu (nie od kosztu towaru), bo nie posiadasz tego towaru, jesteś pośrednikiem. A więc VAT płacisz tak jak i dochodowy tylko od swojej części przychodu. Ale pamiętamy, że VAT płacimy tylko jak jesteśmy VATowcem (czyli nasz dochód roczny przekroczył 200tys. złotych). Jeśli nie jesteś na VAT to płacisz tylko podatek dochodowy.

Kasy fiskalnej do sprzedaży online tego typu nie trzeba, tak samo jak faktur. Domyślam się, że nie sprzedajecie na rynek polski, więc tym się nie ma co martwić.

Dochód z dropshipa w PIT wpisujesz jako "pozostałe" i tyle całej filozofii Wink Niech Cię księgowy nie straszy, bo nie ma czym.

Zwroty realizujesz normalnie jak Ci wyślą na Twój adres uszkodzony towar to oddajesz hajs, albo zamawiasz drugi raz od chińczyka. Jak towaru Ci nie odeślą (a większość nie odeśle) to nie masz obowiązku nic zwracać. Cło płaci zawsze klient, nie Ty.

Prosty i czytelny regulamin to podstawa Wink Musisz mieć te rzecz wypunktowane (o zwrotach, ewentualnym cle itp.)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2018 15:17 przez Fallriv.)
01-07-2018 15:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika
adamcio99922 Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 618
Reputacja: 325 +

Forum Gold: 53.01
Dodam tylko od siebie jako uzupełnienie wypowiedzi Fallriv

Kasy nie potrzeba, bo masz wypływy na konto bezpośrednio.

Ja tam zwroty w dropie robiłem na zasadzie, że wysyłałem nowy przedmiot, a zepsutego nie chciałem. Po co Ci to? Co innego jak chciał zwrócić, bo chciał zwrócić, a towar nie był uszkodzony tylko klientowi się nie spodobał. Lecz w tym temacie, każdy ma inną filozofię. Ja dawałem free shipping i zawsze 30 dni na zwrot + ten zwrot za free, dlatego nie bardzo mi się kalkulowało, aby te zwroty przyjmować.

Reszta jest już w tym temacie z 3 razy opisana Jerk2

No i uważaj na jakie kraje sprzedajesz, bo w UE się nieźle dzieje z przepisami wewnętrznymi w każdym kraju.
01-07-2018 18:36
prezes. Offline
Początkujący
*

(01-07-2018 18:36)adamcio99922 napisał(a):  No i uważaj na jakie kraje sprzedajesz, bo w UE się nieźle dzieje z przepisami wewnętrznymi w każdym kraju.

Mógł byś się rozwinąć na ten temat?,masz jakoś stronę gdzie są newsy z takimi rzeczami?
02-07-2018 00:58
adamcio99922 Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 618
Reputacja: 325 +

Forum Gold: 53.01
(02-07-2018 00:58)prezes. napisał(a):  
(01-07-2018 18:36)adamcio99922 napisał(a):  No i uważaj na jakie kraje sprzedajesz, bo w UE się nieźle dzieje z przepisami wewnętrznymi w każdym kraju.

Mógł byś się rozwinąć na ten temat?,masz jakoś stronę gdzie są newsy z takimi rzeczami?

Wszystko zależy na jakie rynki sprzedajesz i z jakich platform korzystasz. Ogólnie kwestia jest dość zawiła i za wiele informacji nie znajdziesz, póki się nie dowiesz sam oraz nie uderzysz do konkretnych firm. Dla przykładu 2 kraje (bo te znam z autopsji):

- Niemcy - sprzedaż jakichkolwiek produktów wymaga numeru WEEE - brak numeru WEEE i sprzedaż na terenie Niemiec dla użytkowników z Niemiec może się skończyć grzywną od 5000 - 100000 EUR, dlatego należy uważać. Co to dyrektywa WEEE -> Dyrektywa WEEE - WIKIPEDIA

Koszt wydania WEEE zależy od tego dla kogo. Dla niemieckiej firmy całość możesz ogarnąć od 400 EUR - jeśli ktoś Ci to ogarnia, dla polskiej firmy od 1500 EUR. Czekasz około 3 miesięcy. Posiadanie numeru odnoszącego się do tej samej dyrektywy - w Polsce ZSEE nie uprawnia Cię do sprzedaży w Niemczech. W moim przypadku i asortymencie jest wymagany. Zawsze możesz dowiedzieć się czy Twój produkt wymaga WEEE czy też nie. Jeżeli nie sprzedajesz stricte na DE, a jakiś Niemiec sam sobie kupuje na własną rękę z to raczej nie musisz się przejmować, ale tego też w 100% Ci nie powiem - musisz sprawdzić sam.

Wpisując w google - "dyrektywa WEEE" w reklamie zobaczysz agencję, która odpowie Ci na wszystkie pytania - polecam, ogarniają temat bardzo dobrze.

- UK - uwaga na VAT - pozmieniało się i jak sprzedajesz w UK to luz, ale jak deklarujesz, że wysyłasz z terenu UK to już się zaczyna problem, ponieważ musisz mieć nadany numer VAT UK - koszt wydania około 100 GBP - jeśli ktoś Ci to ogarnia. Dodatkowo musisz prowadzić pełną ewidencję sprzedanych przedmiotów wraz z informacją o kwocie oraz kto kupił itd. Do 70000 GBP z hakiem nie musisz płacić VAT, ale musisz prowadzić ewidencję. Brak może wiązać się standardowo z konsekwencjami prawnymi.

Nie wiem gdzie sprzedajesz oraz na jakich platformach, ale warto się przyjrzeć sprawie bliżej, Niemcy i UK to najlepsze oraz największe rynki w Europie wg mnie.
Moja sytuacja, forma prawna działalności, towar oraz sposób sprzedaży NIE RÓWNA się Twojej - u Ciebie może być całkiem inaczej - najlepiej sprawdzić jeśli handlujesz na tych rynkach Jerk
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2018 09:52 przez adamcio99922.)
Glosy: prezes. (+1)
02-07-2018 23:38
prezes. Offline
Początkujący
*

(02-07-2018 23:38)adamcio99922 napisał(a):  
(02-07-2018 00:58)prezes. napisał(a):  

Wszystko zależy na jakie rynki sprzedajesz i z jakich platform korzystasz. Ogólnie kwestia jest dość zawiła i nie wiele informacji nie znajdziesz, póki się nie dowiesz sam oraz nie uderzysz do konkretnych firm. Dla przykładu 2 kraje (bo te znam z autopsji):

- Niemcy - sprzedaż jakichkolwiek produktów wymaga numeru WEEE - brak numeru WEEE i sprzedaż na terenie Niemiec dla użytkowników z Niemiec może się skończyć grzywną od 5000 - 100000 EUR, dlatego należy uważać. Co to dyrektywa WEEE -> Dyrektywa WEEE - WIKIPEDIA

Koszt wydania WEEE zależy od tego dla kogo. Dla niemieckiej firmy całość możesz ogarnąć od 400 EUR - jeśli ktoś Ci to ogarnia, dla polskiej firmy od 1500 EUR. Czekasz około 3 miesięcy. Posiadanie numeru odnoszącego się do tej samej dyrektywy - w Polsce ZSEE nie uprawnia Cię do sprzedaży w Niemczech. W moim przypadku i asortymencie jest wymagany. Zawsze możesz dowiedzieć się czy Twój produkt wymaga WEEE czy też nie. Jeżeli nie sprzedajesz stricte na DE, a jakiś Niemiec sam sobie kupuje na własną rękę z to raczej nie musisz się przejmować, ale tego też w 100% Ci nie powiem - musisz sprawdzić sam.

Wpisując w google - "dyrektywa WEEE" w reklamie zobaczysz agencję, która odpowie Ci na wszystkie pytania - polecam, ogarniają temat bardzo dobrze.

- UK - uwaga na VAT - pozmieniało się i jak sprzedajesz w UK to luz, ale jak deklarujesz, że wysyłasz z terenu UK to już się zaczyna problem, ponieważ musisz mieć nadany numer VAT UK - koszt wydania około 100 GBP - jeśli ktoś Ci to ogarnia. Dodatkowo musisz prowadzić pełną ewidencję sprzedanych przedmiotów wraz z informacją o kwocie oraz kto kupił itd. Do 70000 GBP z hakiem nie musisz płacić VAT, ale musisz prowadzić ewidencję. Brak może wiązać się standardowo z konsekwencjami prawnymi.

Nie wiem gdzie sprzedajesz oraz na jakich platformach, ale warto się przyjrzeć sprawie bliżej, Niemcy i UK to najlepsze oraz największe rynki w Europie wg mnie.
Moja sytuacja, forma prawna działalności, towar oraz sposób sprzedaży NIE RÓWNA się Twojej - u Ciebie może być całkiem inaczej - najlepiej sprawdzić jeśli handlujesz na tych rynkach Jerk

Dzieki za pomoc.
03-07-2018 01:32
Pani Ania
Prawa reka Admina

Liczba postów: 997
Forum Gold: 550
Dolaczyla: Feb 2011
Reputacja: 777

Warto sprawdzić:

przesmyk345 Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 178
Reputacja: 107 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 65.05
Małe sprostowanie do proponowanych wtyczek - polecam także wtyczkę Mega Menu Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2018 01:33 przez przesmyk345.)
02-09-2018 01:15
przesmyk345 Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 178
Reputacja: 107 +

Forum Gold: 65.05
Tak swoją drogą - ma ktoś ładnie uzupełnioną laurkę, dotyczącą polityki serwisu (zawierającą wszystkie te kwestie, które były omawiane powyżej) ? Jeśli ktoś jest szczodry to może się podzielić Smile Shopify teoretycznie z automatu wstawia szablon, no ale jak ktoś to ogarnął w miarę dobrze to może wrzucić jakiś przykład Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2018 01:30 przez przesmyk345.)
03-09-2018 01:22
bossos Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 621
Reputacja: 128 +

Forum Gold: 6.00
Co to za narzędzia do analizy i wyszukiwania konkurencji?
29-06-2019 20:49
Hybrid1990 Offline
Super Moderator
*

Liczba postów: 48,050
Reputacja: 38247 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 23,934.00
#1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop
Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Dzisiaj 09:20
Wątek zamknięty