![]() |
|
#1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop (/Temat-1-Shopify-fb-ads-dwa-produkty-na-drop-147934) |
#1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - Klin - 02-06-2017 09:49 Nie bede opisywal szczegolowo co i jak (ogarniety sobie poradzi). Jak wiecie dropshipping jest bardzo oplacalny, trzeba tylko umiec dany produkt sprzedac. Szukajac produkt pod dropa znalazlem cos czym sie podziele (poniewaz jest dosc niski zarobek z 1 sprzedanej sztuki dlatego udostępniam tutaj publicznie) Co musimy mieć?
Masz zrobiony sklep? Naprawdę szybko się go tworzy ![]() Podpięta domenka? Produkt podyebałem z tego sklepu po researchu scienceshop21.myshopify.com Wtyczki ktore ma wgrane sklep to:
Mozesz sie na nim wzorowac, ustawic wszystko bardzo podobnie Dodajemy troche produktow, import z Ali wiec banalna sprawa (Oberlo). Konkretnie chodzi nam o produkty: 1 produkt https://scienceshop21.myshopify.com/collections/phone-cases-accessories/products/the-x-case-ultra-slim-360-degree-protection Jak widzisz niby 0$, ale płatna przesyłka która idzie 2-3 tygodnie (taak, ali ma darmową dostawę na USA - na tym wlasnie zarabiamy) ![]() ![]() ![]() Sklep liczy sobie za dostawę 7,79$ - nic nie stoi na przeszkodzie żeby zwiększyć koszt do 10-12$ za wysyłkę - taak, dla ludzi z USA to normalna kwota a dzieki temu my zwiekszymy sobie zysk. Dzieki wtyczce Oberlo, fulfil mamy z glowy Produkt mozemy brać np z tej aukcji 1 produkt Jak widzisz cena to 3,42$ z darmowa dostawą do USA. Latwo przekalkulowac zysk... ale zaraz. Jeszcze musisz utworzyć kampanię na fb. Zakładamy pod to fp i tworzymy reklame dodając pixel konwersji na naszą www. O tym mogłbym napisać ksiazkę ale osoba ogarnieta sobie poradzi (to nie ten poradnik zeby sie tak nad tym rozwodzić). Dobrze zoptymalizowana kampania na fb ads pozwoli nam wygenerować dobre ROI, co zwiększy nasz zysk. 2 produkt https://scienceshop21.myshopify.com/products/waterproof-iphone-case-for-iphone-5-6 ![]() 2 produkt Jak widzisz na Ali kosztuje 2,99$ - taak, tutaj mamy większy zysk a i mozemy jeszcze na wysylce zarobic (choc tutaj proponuje dac ja za free)Zasada dzialania taka sama Przydatne keywordy do adsow (fb ads, adwords)
Moglbym Wam dac konkretna audiencje z ktorej korzystam do fb ads, ale po co? Sami testujcie i sie uczcie. Zarobi ten kto chce Czemu akurat te 2 produkty? Ponieważ w/w sklep generuje miesięcznie średnio 470k wejść. Ma produkty które mozemy znaleźć na ALI i na nich zarobic (np metoda z free/platna dostawa). Sklep ruch ściąga w 90% z sociali (FB) Są to produkty najlepiej się sprzedające w tym sklepie. Dosłownie ścisłe TOP 2. Skąd to wiem? Mam odpowiednie narzędzia do tego ![]() Pozostaje życzyć dobrej sprzedaży! RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - Roser17 - 02-06-2017 10:19 Ostatnio zastanawiałem sie na shopify właśnie wielkie dzieki ! A jak sie z tego rozliczacie? Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - prololex - 02-06-2017 10:26 Super sprawa, trzeba w końcu pokonać lenistwo i przetestować coś nowego. RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - Mauorycy - 02-06-2017 11:15 Klin, z jakich płatności korzystasz? PayPal? RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - krzysiek349 - 02-06-2017 12:08 Praca tu polega na tym, że klient zakupujący daną rzecz zostawia u nas zamówienie w sklepie a my je realizujemy na jego dane w aliexpress tak? RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - radmatuszewski - 02-06-2017 12:51 Postawiłem sklep, dodałem produkty, ale żeby coś kupić trzeba wybrać plan. Co prawda opłatę naliczą mi po 21 dniach (na tyle mam triala), ale czy można tę subskrypcję zdjąć od razu? RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - zbyszeq - 02-06-2017 13:15 Polecam pobawić się do tego opcją z konwersji, że płatność za zakup .Da się wykręcić bardzooo fajne wyniki ![]() @[Mauorycy] Jak lecisz pod US, to korzystaj z systemu płatności Shopify, bardzo prosty intuicyjny a do tego ludzie częściej ( w moim przypadku) korzystają niż z PP. @[krzysiek349] Dokładnie tak Jego zamówienie na naszym sklepie realizujemy bezpośrednio na jego dane zamawiając np: na aliexpress RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - krzysiek349 - 02-06-2017 13:39 Ok, przeliczę koszty na początek jakie są i jak dam radę finansowo to spróbuje może pod inne produkty tego typu. Świetny poradnik
RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - Slight - 04-06-2017 21:03 Mam dwa pytania; Czy zakładając sklep, będę miał adres z 'shopify' czy bez? Czy na wszystkie pordukty USA ma darmową dostawę? RE: #1 Shopify + fb ads - dwa produkty na drop - Klin - 05-06-2017 06:15 Z shopify dlatego kupujemy domene. Co do wysylki to zalezy od kogo zamawiasz.... Czy to ali, czy inny dostawca - po prostu patrz na aukcje |