Przedostatni dzień testów zakończył się następującym wynikiem:
Dzisiaj kończę testy ofert ze stanów, jutro mam zamiar puścić najlepiej konwertujące i zobaczyć czy uda mi się tą stówkę osiągnąć przy najlepiej konwertujących.
Zarobione wczoraj:
10.40$ ~ 39 zł.
Zarobione w tym miesiącu:
~ 168 zł.
Tymczasem nazbierało mi się trochę wiadomości z pytaniami dotyczącymi stron pod Francję czy Holandię. W tej chwili nie będę opisywał dokładnie zarobków z tamtej metody ani dawał żadnych komentarzy, gdyż zwyczajnie nie prowadzę już tego osobiście, tylko doglądam. Odpowiem jednak na kilka ważniejszych pytań coby dziennik był bardziej treściwy i może rzeczywiście komuś pomógł. A więc lecimy:
Cytat:napisałeś tak: niszy na wikihow - jakie wikihow? Możesz podać stronę czy dokładnie co to jest?
Swoich nisz wyszukuję między innymi na stronie:
http://www.wikihow.com/Main-Page
Cytat:Jak piszesz artykuły? Opisujesz jakiś sposób przez siebie wymyślony aby coś osiągnąć?
To trochę szeroki temat, aby choć trochę go przybliżyć należy zadać sobie pytanie: co chcę albo muszę udostępnić w sieci aby mi się to sprzedało i osoba wypełniła ofertę? Są dwie odpowiedzi, można "sprzedawać" usługi albo wiedzę. Na swoich stronach udostępniam wiedzę, gdyż to właśnie w poszukiwaniu wiedzy przeciętny użytkownik internetu odpala wyszukiwarkę. Poradniki, recenzje, ebooki, opisy usług lub przedmiotów są motorem napędowym sprzedaży w internecie. Tak więc szukam sobie jakiegoś problemu, który mogę opisać na swojej stronie i który mogę zastrzec content lockerem. Tyle.
Cytat:Każda osoba aby otrzymać link "download" czy tam poradnik musi się zapisać do newlattera, tak?
Zasadniczo tak. Schemat działa następująco: pozyskuję ruch -> przekierowuję go na swój landing page -> osoba wpisuje swój email -> osoba uzyskuje plik w postaci ebooka czy poradnika. Zaletą takiego rozwiązania jest zbieranie listy mailingowej, którą można ponownie wykorzystać uzyskując kolejny raz i kolejny raz leady od tych samych STARGETOWANYCH już wcześniej osób.
Cytat:Zlecam zrobienie kilku bannerów do paid trafficu - jakie to są? Możesz dać jakiś przykład ?
To znaczy kiedyś tak robiłem, jest kilku fajnych dostawców na fiverr.com - wystarczy poszukać. Obecnie tańszym rozwiązaniem jest podpierdzielenie bannerów konkurencji. Istnieją w sieci narzędzia do takich zabaw np.
http://mobileadscout.com/ do ruchu mobilnego. Przykład takiego bannera:
Cytat:Puszczam płatny ruch - gdzie można taki kupić? paidverts, Trafficmonsoon, itd. tak?
Nie podzielę się swoim dokładnym źródłem ruchu, poza tym nawet jeśli bym to zrobił to o dokładnym ustawieniu tego wszystkiego, testach, trackerach itp. można by kilka książek napisać. Pomijając już fakt, że paid traffic wiąże się z posiadaniem kasy na start i to często duzej kasy. Podam natomiast link do spisu różnych źródeł ruchu (między innymi mojego):
klik. Z paidverts i trafficmonson nie korzystam i nie zamierzam, gdyż ruch z tego śmieciowy.
Cytat:"...2. Kiedy jakaś mi się spodoba analizuje konkurencje na kilkanaście najczęściej fraz, jeśli jest łatwa do ruszenia – idę dalej...." - Tutaj używasz jakiegoś specjalnego portalu do tego typu rzeczy? Polecasz "google ad words" czy może coś innego?
Nie korzystam z google adwords bo jest drogie. Analizę konkurencji przeprowadzam pod działania seo i jest ogrom poradników dostępnych w sieci. Także na tym polskim "konkurencyjnym" forum jest fajny art, pw jeśli ktoś chce linka.
Cytat:"...4. Zlecam napisanie koło 10 artykułów po francusku czy holendersku na start plus przeredagowanie i przetłumaczenie poradnika, który znalazłem sobie na wikihow...." - Czy masz zaufaną firmę/ osoby, które przetłumaczą, przeredagują poradniki znalezione na wikihow za przystępną cenę, możesz kogoś polecić? Napisałeś również, że zlecasz napisanie 10 poradników. Byłbyś w stanie polecić kogoś kto takie rzeczy robi? Nigdy nie miałem styczności z firmą/ osobą która pisała by poradniki. Stąd moje pytanie. Jeszcze co do poradników z wikihow. Lepiej jest nie kopiować poradników z wikihow i wstawiać na swoją stronę? Zalecasz przeredagowanie? Oczywiście pomijam zdjęcia zamieszczone na wikihow.
Kiedyś korzystałem ze strony
http://www.e-tlumacze.net/, obecnie tłumaczenia wykonuje znajomy który zajmuje się stronami. Poradniki z wikihow oczywiście są przeredagowywane przez tłumaczy. Nigdy nie kopiowałem bezpośrednio poradników z żadnej strony, bo ma to negatywny wpływ na serpy.
Pozdrawiam, zapraszam do pytań i komentowania