Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
(09-03-2015 17:11)Kede napisał(a): Ja dostałem dwa PITy jeden za umowę o dzieło (i tu się zgadza) i drugi PIT-8c na 85,5 tysiąca... pieniądze których nigdy nie widziałem.
a w ogóle zarobiłeś tą kasę te 85k u nich w serwisie ? najlepiej wziąć ten pit na 85k i iść to zgłosić do skarbówki
Co Wam zależy się z tego rozliczyć? Dostaniecie zwrot zadatku na podatek od kwoty wolnej od podatku. Jeśli nie umiecie tego rozliczyć sami to idzcie do księgowego zrobi Wam to za 20zł. Chyba, że zrobicie to u mnie za
Od 3 000zł waszego dochodu dostaniecie ponad 500zł ekstra od Skarbówki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2015 23:17 przez djmurek.)
Może to, że kwota wolna od podatku wynosi 3091zł i tyczy się ona WSZYSTKICH zarobków a nie tylko jakiegoś PITka od Instantera. Mało kto nie przekroczy tej kwoty w ciągu roku... A druga kwestia trzeba być idiotą żeby rozliczać się z pieniędzy których się nie dostało. Skoro niby "formalnie" zarobiłeś Ty i jeszcze od tego odprowadzasz podatek to ktoś się nieźle bawi za Twój hajs w dodatku nie musząc go podatkować. Więc Twoja rada jest trafiona jak kulą w płot. Jak Ty się rozliczasz za pieniądze z kosmosu to powodzenia Ale raczej nie każdy jest taki głupi. Mój PIT ma być anulowany, poszło pismo do US z tego biura rachunkowego, które to obsługuje. Nie mam zamiaru płacić podatku za pieniądze, których nie dostałem.