Sprawdź:
(06-04-2015 14:34)banipunz napisał(a): Czy w twoim 'poradniku' czy tam pomocy jest wymagana inwestycja?
Bez wkładu ile można by było wycisnąć reinwestując zarobione środki przez np miesiąc/dwa?
Nie jest wymagana.
Nie mam pojęcia ile zarobisz idealnie, to zależy tylko od Ciebie. Niżej opisałem przykład zarobków na starcie
(06-04-2015 14:47)studziak napisał(a): Ile można zarobić bez inwestycji?
Nie da się idealnie wyliczyć ile zarobisz bez inwestycji ani z inwestycją, jest to gra i na zarobek składa się wiele elementów. Można wyliczyć tylko zyski ze sprzedaży surowców:
Bez inwestycji na starcie odbieramy po 18 sztuk każdego surowca, odbiorów jest w ciągu dnia 3, a do zapracowania potrzeba 3x18=54 danego surowca. Po zapracowaniu otrzymujemy 18 sztuk gotowego materiału, który możemy sprzedać na rynku po 1,5 gold za sztukę. Żeby zebrać surowiec na jedno zapracowanie musimy zapłacić podatek w wysokości 18 gold, tak więc czysty zysk z 1 zapracowania to 18x0,5gold=9 gold. Mamy 6 rodzajów surowców, więc 6x9gold=54 gold.
Czyli można śmiało powiedzieć, że 54 gold to minimalny zysk, do tego trzeba dodać work bonus codzienny, w którym dostaniecie materiały za ok 30-60 gold oraz arena bonus, który zależy od tego ile dmga uzbieracie w atakach na arenie przez cały dzień, a może to być następne 50-200 gold.
Trzeba także dodać, że codziennie wzrasta Nasze productivity, a im większe producitivity tym większy % do odbioru surowców, czyli zarabiacie coraz więcej bez żadnych inwestycji. Także im większe producitvity tym większy work bonus. Ja bazowo powinienem odbierać np 144 surowców a z 442 productivity odbieram 207 surowców, więc jak widać sporo więcej. Zwiększamy producitivity regularną codzienną pracą.
Do zysków jeszcze należy doliczyć gold z babylona, o ile jesteście w wygranym ally
Także bez inwestycji średnio zarobicie w hamllecie minimum 100 gold dziennie a to jak dużo zarobicie zależy tylko od Waszej aktywności i zaangażowania.
Mój kolega zainwestował 15 euro w rozbudowe miasta na 2 lvl i zarabia ok 0,5-1 euro dziennie, zależy dużo od tego ile dmga uda mu się wbić na arenie. Wypłacił już ponad 20 euro