Kilka dni temu minął mi rok od momentu założenia tutaj dziennika.
Z tej okazji chciałbym podziękować wszystkim obecnym w tym temacie - za wszelakie wsparcie, sugestie i po prostu zainteresowanie przez te 12 miesięcy.
No to czas na podsumowanie.
Krypto.
+ dodatkowo mam około 200 $ w BTC na BitBayu.
eToro.
Paraiba.
Z Paraiby się wycofuję.
Było 11 kont, teraz jak widać zostały tylko 3.
Dokładnie rok temu zaczynałem inwestycje z kwotą 900 dolarów. Aktualnie mam 17500$.
Uważam to za bardzo dobry wynik. I myślę, że oprócz stanu konta, zmieniłem dużo w swoim mindsecie i podejściu do finansów.
Nie byłoby to możliwe bez dosyć ascetycznego oszczędzania, agresywnego inwestowania no i pandemii napędzającej rynek.
Rok temu głównie skupiałem się na udzielaniu pożyczek. Wchodziłem w projekt Paraiba, zbierałem środki na funduszach inwestycyjnych, a z kryptowalut miałem tylko malutką część Bitcoina, kupioną za 140 pln (można wrócić do mojego pierwszego posta i zobaczyć jak to wyglądało).
Aktualnie, z pożyczek już zrezygnowałem, z Paraiby wychodzę, fundusze zamknąłem, a w portfelu
mam 20 kryptowalut, których łączna wartość przekracza 10000 dolarów. Pod koniec maja 2020 zdeponowałem swoje pierwsze 200$ na giełdzie eToro. Do tej pory, powiększyłem saldo 30x krotnie.
To był ciekawy rok. Zainteresowałem się inwestowaniem na poważnie i co najważniejsze - zacząłem działać.
Jest to jedno z ostatnich podsumowań w tym roku, przed przerwą. Myślę, że będą jeszcze dwa, może trzy. Ostatnie zapewne będzie bardziej szczegółowe
Odrobina działania jest warta co tona teorii.
Ralph Waldo Emerson
pshemko666, dumny członek
http://zarabiam.com od Jun 2012.