(07-12-2012 23:58)misza02 napisał(a): (07-12-2012 23:33)buch napisał(a): misza wez pod uwage ze nie kazdy ma wglad na to co dzieje sie w innych wojewodztwach i ustala ceny "na oko"
kazdy ma swoj styl gry i nic nikomu do tego, zreszta kazdy z tego forum juz robil przebitki i to dosc znaczace zapewne nie majac o tym nawet pojecia.
krotko mowiac uwazam, ze obrazanie kogokolwiek jest nie na miejscu jak nie zna sie sytuacji w ktorej sami obecnie sie znajdujemy
to po to jest mozliwosc poruszania sie po regionach. a na oko to chlop ...
przebitki byly ale kazdy bardzo szybko zrozumial, ze to moze trwac w nieskonczonosc i nie na tym polega ekonomia gry. trzeba byc twradym a nie niekkim (jak to bylo w jedny wspanialym filmie) i odpowiednio ustalic swoje ceny wynagrodzenia za prace a nie za wszelka cene byc pierwszym. co to daje? ustawie sobie powiedzmy na 89,6 tak jak teraz mam i ci "koledzy/kolezanki" wyprodukuja towar i ustala cene na podstawie systemu, poniewaz koszta pracy byly x wieksze od moich. ja poczekam, wyprodukuje towar duzo taniej i go sprzedam, a ich towar jest o ok 15% drozszy od towaru z budzetu panstwa, gdzie stok jest w granicach 800+. I o czym my mowimy? Ja nie oceniam ludzi tylko stwierdam ich zachowanie.
haha dobry zart
mozliwosc poruszania po regionach^^
to moze mi podpowiesz jak mam to szybko i sprawnie zrobic zeby np rano ustawic sobie miejsca pracy w 9 regionach zeby byc jako pierwszy i nie windowac? oczywiscie nie mam zamiaru sobie skakac placac 0,2e
cos mi sie wydaje ze chyba naprawde za duzo tych browarow wypiles
zreszta co ja bede duzo sie rozpisywal, sam wczoraj w mazowieckim wyskoczyles z cena ok100zl kiedy byla conajmniej o 5zl nizsza, to czy mi teraz rowniez przysluguje prawo nazwania Cie poje....? ogarnij sie!
swoich miejsc pracy masz zapewne z 50, dlatego Twoje oferty moga sobie wisiec cly dzien, ale biorac pod uwage kogos kto ma 4 miejsca pracy w 2 regionach bez walki o pracownika moze firme zamykac juz teraz!
mysle ze doskonale zdajesz sobie z tego sprawe (wkoncu caly czas czytam o Twoich planach, obnizkach itd) takze dla tak "oblatanego" inwestora jak Ty takie windowanie cen przez graczy "drugorzednych" (jedna mala firma) starajacych sie cos osiagnac powinno byc jak najbardziej zrozumiale
takze panowie, przestancie pierdolic farmazony!