Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Najlepszy jest zestaw od @sacrifice, ale po uwzględnieniu moich uwag będzie jeszcze lepszy - tylko wtedy będzie kosztować ~1600 zł, więc ewentualnie można wziąć tańszy zasilacz, tańszy RAM (np. od polskiego producenta GoodRam) i zrezygnować z napędu (chyba, że będzie potrzebny, ja go raz na miesiąc do sprawdzenia płytki z PC Format).
A płyta główna musi koniecznie posiadać:
Wspomniany chipset Intel Z77
Minimum 2x SATA 3.0
Minimum 2x USB 3.0 na tylnym panelu
Minimum 1x USB 3.0 na frontowy panel
4 sloty na RAM
Slot PCI Express x1
Slot PCI Express 3.0 x16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2013 19:32 przez Jaro070.)
Najlepszy jest zestaw od @sacrifice, ale po uwzględnieniu moich uwag będzie jeszcze lepszy - tylko wtedy będzie kosztować ~1600 zł, więc ewentualnie można wziąć tańszy zasilacz, tańszy RAM (np. od polskiego producenta GoodRam) i zrezygnować z napędu (chyba, że będzie potrzebny, ja go raz na miesiąc do sprawdzenia płytki z PC Format).
A płyta główna musi koniecznie posiadać:
Wspomniany chipset Intel Z77
Minimum 2x SATA 3.0
Minimum 2x USB 3.0 na tylnym panelu
Minimum 1x USB 3.0 na frontowy panel
4 sloty na RAM
Slot PCI Express x1
Slot PCI Express 3.0 x16
A ja tutaj też mam zastrzeżenia nie potrzebny będzie SATA 3.0 bo 2.0 chodzi praktycznie na takiej samej predkosci jezeli mowimy o zwyklym dysku.
PCI Express także może być 2.0 x16 i normalnie wchodzi karta graficzna przystosowana pod 3.0 x16 i nie traci żadnych fpsów.