Sprawdź:
Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy (pewnie dlatego, że nigdy nie szukałem forów o takiej tematyce) a jestem dlatego, że forum polecił mi dziś Krakk (z którym mam przyjemność współpracować) i niestety widzę, że już ktoś tutaj wszczął przepychanki na temat słuszności Familo. Szkoda, że temat Familo na tymże forum zaczął się od tak niekompetentnego przedstawienia firmy ale pozostaje nam pisać tutaj bo z tego co wiem zgodnie z regulaminem forum 1 firma = 1 wątek.
Już pojawiły się argumenty typu "nie podoba się to idź na etat" lub "zobaczymy twoją emeryturę z ZUS" czyli typowe teksty nawiedzonych MLM'wców, musicie im to wybaczyć, ten typ tak ma, nie są oni w stanie przyjąć do wiadomości, że kogoś nie interesuje firma o której piszą. Po tym jak kolega przedstawił wam biznes w pierwszym poście nie dziwię się z resztą reakcji. Teksty w stylu "zapisujcie się, siedźcie na 4 literach a ja wam zbuduję dochodowy biznes" mogą wyprowadzić z równowagi niejednego.
Chciałbym poinformować, że nie jestem zwolennikiem tego typu programów (MLM) z dwóch powodów:
1. Trzeba wykupić często drogie startery (co jest moim zdaniem zdzieraniem pieniędzy z ludzi bo często są warte kilkukrotnie mniej).
2. Produkty są bardzo drogie lub jeśli są tanie to są bardzo niskiej jakości (pewnie są wyjątki ale większość tak wygląda).
Zdecydowanie bardziej odpowiada mi biznes klasyczny, jednak Familo prezentuje zupełnie inną koncepcję i model biznesowy. Po pierwsze nie jest to MLM (o marketingu możemy mówić gdy posiadamy własny produkt, Familo zapewnia tylko dystrybucję a nie marketing produktu). Po drugie nie da się tutaj być stratnym ( nie ma kosztów na wejście i nie ma konieczności wykupu "startera") a wszystkie produkty sprzedawane w Familo są po bardzo atrakcyjnych cenach (są to produkty znanych rynkowych marek).
To tyle. Jeśli ktoś ma pytania proszę pytać. Nie od wczoraj znam biznes, znam doskonale pojęcie "targetu" i szanuję każdą wypowiedź, jeśli ktoś uważa, że Familo nie jest dla niego dobrą opcją to rozumiem to i nie mam zamiaru nikogo nawracać.
Nie jestem też ślepo wpatrzony w Familo, jest to dla mnie po prostu propozycja biznesowa do której trzeba podchodzić z chłodną głową by móc coś osiągnąć, nie zamierzam więc wdawać się w słowne przepychanki ale odpowiem na każde merytoryczne pytanie i nie będą to pieśni pochwalne dla Familo, uważam, że osoby zainteresowane powinny poznać zarówno plusy jak i minusy firmy czy też upewnić się do wszystkich wątpliwości jakie posiadają, nie mam też zamiaru przekonywać, że Ja lub ktokolwiek z mojej grupy będzie jedynym słusznym wyborem partnera do współpracy, każdy powinien rozważnie podjąć taką decyzję.
Mam nadzieję, że zdołałem nieco rozjaśnić sytuację i zapraszam do merytorycznej dyskusji, postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości. Wiele odpowiedzi znajdziecie także na oficjalnej stronie firmy (familo.com) szczególnie w dziele regulamin oraz pytania i odpowiedzi (tak zwane FAQ). O całą resztę proszę pytać, prosiłbym jednak o zachowanie poziomu i kultury, nie lubię bowiem prowadzić rozmów nie mających nic wspólnego z merytoryką.
PS: Przemilczę już fakt, że autor tego wątku założył go w średnio udanej kategorii, Familo nie jest "serwisem zarobkowym" a raczej sklepem internetowym oferującym produkty codziennego użytku w dobrych cenach z rozbudowanym systemem partnerskim (nieco ponad 12% obrotu jest dzielone pomiędzy osoby polecające sklep Familo).