(05-07-2021 14:01)mysc napisał(a): Jedynym serwisem w którym nadal można zarabiać na skracaniu bez specjalnych obaw jest adf.ly. To jednak za mało moim zdaniem i widać że cała ta 'dziedzina' zmierza ku upadkowi.
Ja na samym początku bawiłem się na Adfly i było bardzo spoko do momentu kiedy z dupy dostałem bana o którego pisałem do supportu. Miałem wtedy do wypłacenia ponad 20$ bo coś z automatycznym wypłacaniem się zepsuło i akurat kiedy chciałem wytrzymać do następnego terminu wypłacania żeby zobaczyć czy wypłacić a w przeciwnym wypadku wymusić wypłacenie to mi konto zablokowali. Pisali w mailach że używałem botów czy innego gówna czego nigdy nie robiłem bo nie miałem potrzeby. Z supportem nic się dogadać nie dało i jedyne co wywalczyłem to linki z powrotem dostałem bo tyle ich miałem że nie chciałem od początku wszystkiego zmieniać... Ogólnie to napisałem na swoim blogu jakiś czas temu post na ten temat gdzie bardziej szczegółowo to opisuję i jakby ktoś chciał to mógłbym linka podesłać.
Ostatnio próbowałem też innego skracacza linków ale okazało się że jest bardzo niebezpieczny i mało orientacyjny dla tych co naciskają w link. Ta strona to tny.so i polecam się na niej nie bawić bo jest duży problem z obejściem reklam.
Co to Shorte.st to brak mi słów... Naprawdę fajna strona ale musieli ją rzucić i już tak się nią nie interesują twórcy jak kiedyś. A miałem nadzieję że wprowadzą jeszcze jakieś ulepszenia albo unowocześnienia. Ostatnio jak tutaj pisałem to nawet się do mnie odezwali że już będą wypłacać a gówno prawda. Ciekaw jestem na którą z rzeczy co mniej więcej w ich stronę pisałem zareagowali.
W każdym razie dalej nie dostałem odpowiedzi ma pytanie co wcześniej zadałem czyli czy shorte.st wypłaca pieniądze innymi sposobami niż PayPal? I czy później na PayPal jakoś da się z powrotem przelać tą kasę?