Witam wszystkich ponownie. Na wstępie chciałem przeprosić, że jeszcze nie powstała obiecana aktualizacja do mojego poradnika
http://zarabiam.com/Temat-Poradnik-produ...owe-157610
zajmuję się też i tym cały czas. Sposób jak pisałem wcześniej opiera się na połączeniu SMS/PPA z CPA. Jest on czymś zupełnie innym niż dotychczasowe metody, oraz jak na razie mało popularnym sposobem. Juto finalnie mam nadzieję zostanie on ukończony. Jeszcze to nie nastąpiło ponieważ obecnie zajmuje mnie jeszcze kwestia spółki o której już kilka razy pisałem.
Założenie Sp. z o.o. nie jest aż takie proste jakby się mogło wydawać. Nie jestem w stanie założyć spółki za pomocą e-wniosku ponieważ wniosek ten nie uwzględnia kapitału w aporcie. Umowa została już napisana, trzeba pójść do notariusza. W tym momencie spółka stanie się spółką z ograniczoną odpowiedzialnością w organizacji. Następnie prawnie jest 6mcy czasu na uzyskanie wpisu do KRS. W tym celu muszę dostarczyć do sądu rejonowego KRS-W3 z załącznikami: KRS-WE;KRS-WK;KRS-WL;KRS-WM i kilkoma oświadczeniami. Przy zakładaniu spółki online to może i trwa szybko, ale bawiąc się offline to no nie powiedziałbym, że w Polsce nie ma biurokracji delikatnie mówiąc… Do tego wszystkiego należy jeszcze wybrać biuro księgowe, oraz z rzeczy mniej istotnych z punktu prawnego, ale dla mnie ważnych zastrzec nazwę firmy i znak firmy. Te zadania doprowadziły ostatecznie do tego, że aktualizacja poradnika powstaje z opóźnieniem.
No dobrze to może teraz mały opis co obecnie robię i na czym zarabiam:
Cały czas produkty finansowe, obecnie główny nacisk kładę na metodę, którą wrzucę do poradnika. Metoda ma ten plus, że jest jeszcze mało popularna i nie ma takiej dużej konkurencji, ale i tak trzeba na bieżąco kontrolować socjale. Negatywne komentarze pojawiają się co chwila(jak to przy tego typu produktach i trochę blackhatowej metodzie) i trzeba je na bieżąco ogarniać, żeby nie psuły zarobków. Obecnie pewny zarobek z tego to 170zł + 110zł czeka na zatwierdzenie przy ofercie CPA. Jest tam kilka dodatkowych wymagań, żeby kasa została przyznana. Dopiero od niedawna ruszyło to lepiej i wynik ten wleciał w niecałe 3 dni. Wcześniej jakieś 2 tygodnie prób, błędów i inwestycji z zerowym zarobkiem. Ostatecznie dopiero co wychodzę na zero(uwzględniając nie tylko pieniądze bo tych dużo nie wydałem, ale też czas poświęcony na próby i błędy), ale też na początku wszystko robiłem inaczej. Dopiero teraz powstała już mam nadzieję finalna wersja tej metody w moim wykonaniu. Wcześniej w kółko wszystko modyfikowałem. Tutaj nie chcę zdradzać za wielu szczegółów odnośnie zarobkowania, żeby nie narobić konkurencji osobom, które dostaną ode mnie aktualizację.
Do tego mam w tej chwili puszczoną reklamę pewnego e-produktu. Jak przy opisanej wstawce jest to plik pdf, jednak zupełnie inna nisza + dużo więcej metod promocji. Używam zarówno instagrama, jak i fb ads, jak i szeptanki po forach, gazetach i komentarzach na yt, oraz pod blogami. Do tego wszystkiego są jeszcze filmiki na yt montowane i wrzucane hurtowo. Od strony facebooka i instagrama jest to normalna, dobra reklama zawierająca w sobie elementy merytoryczne, oraz przez zamieszczane tam treści tworzę swego rodzaju branding. Wrzucane tam są profesjonalne grafiki(za które zapłaciłem), dodatkowy system wsparcia dla klientów + profesjonalne reklamy od strony marketingowej. Bardzo dużo by opisywać dla zainteresowanych polecam ten kanał:
https://www.youtube.com/channel/UCmLETDx...j-uUZ4udSw
Osobiście czytam branżowe książki i mocno inspiruję się tymi prawdziwymi marketerami jak pisałęm wcześniej i tutaj działam wedle wszystkich znanych mi zasad budowania brendingu, dobrego pijaru, oraz budowania treści reklamowych + tworzenie środowiska z osób zainteresowanych. Trochę integruję ze sobą osoby, które kupują przez tworzenie własnych grup i kilku pijarowych zagrywek w ich stronę, żeby poczuli się ,,tymi wyjątkowymi”, oraz tworzyli w pewnym sensie minisubkulturę.
Na forach jest to raczej szeptanka tak, żeby ludzie nie wiedzieli, że to reklama, sposoby znane każdemu, a na yt zwykły spam komentarzami i filmikami. Czasem też w formie szeptaki, ale to różnie. Reklamuję tam ten produkt pośrednio, żeby główny fp nie był oskarżany o spam. Stosuję multiweryfikację tutaj i swego rodzaju drogę do produktu. Zarobki nie są tragicznie w ciągu ostatnich 5 dni sprzedałem 13 plików każdy po 21.21zł przy inwestycji 80zł na reklamy i konta. Niestety cały czas przyjmuję te płatności w formie zwykłych przelewów na konto za pośrednictwem blue media, oraz paypala. Nie ma żadnej automatyzacji. Zamierzam podpiąć to pod błyskawiczne płatności dzięki serwisowi hotpay, oraz umieścić autodownload po uiszczeniu opłaty.
Do tego dochodzi biznes tradycyjny. Zakładam tą spółkę i tutaj się podzielę co ta spółka będzie robić Obecnie jak pisałem sam zajmuję się całą papierologią i zakładaniem sp. z o.o. Prawdopodobnie bym sobie nie poradził gdybym nie znał się trochę na prawie. Jestem studentem tego właśnie kierunku i w tej chwili mam urlop dziekański ze względów osobistych. Spółka będzie zajmowała się więc poradami z zakresu prawa administracyjnego i gospodarczego, oraz pełnomocnictwem w sprawach urzędowych(w tym pisanie umów, wypełnianie druczków urzędowych, pisanie dokumentów, poradami prawnymi nie wymagającymi zezwolenia). Do tego spółka zajmować się będzie oczywiście, a jakże również sprzedażą w tym wysyłkową towarów w tym przez internet. Wiadomo to robię cały czas. Działaniem agencji reklamowych. Tak to się nazywa i pod to pkd wchodzi to samo co wynajmowanie powierzchni reklamowej przy rozliczaniu się na samozatrudnieniu z afiliacji, do tego jeszcze dojdzie pośrednictwo ubezpieczeniowe. Oczywiście pośrednictwo takie i bardziej profesjonalne się nim zajmowanie wymaga odpowiednich upoważnień. Idę niedługo na kurs brokera ubezpieczeniowego, oraz piszę państwowy egzamin z tego, żeby odpowiednie uprawnienia zdobyć. Spółka będzie się zajmowała też więc pośrednictwem ubezpieczeniowym, ale niekoniecznie w formie polecania jakiś linków tylko współpracą z ubezpieczycielami. Roboty jak widać mam bardzo dużo, a czasu mało. W lutym kończy mi się już urlop dziekański i do tego czasu chciałbym, żeby to już funkcjonowało. Równocześnie ułatwię sobie trochę życie i podczas wymaganego staży na studiach wpiszę tam własną sp. z o.o. jak da radę, ale myślę, że da radę.