(06-06-2018 11:07)Sebqu napisał(a): @[Karolina88]
Bardzo bym prosił, ale mam 19lat (rocznikowo 20, ale w Holandii się nie załapie) więc szukaj bardziej pracy bez wiekówek
@[yazir]
Też słyszałem o gościu, co prawda mam paru znajomych w UK, więc z ogarnięciem lokum i jakiejś pomocy nie mam problemu, ale mimo to gadałem z sorkiem i mówił że do UK na dwa miesiące nie ma sensu jechać, co mnie trochę zdziwiło, bo normalny etat można ogarnąć 40h + jakaś dorywcza robota przez linkedin to nie jest problem, a wtedy już się spoko sumkę uzbiera
Tak, tylko na "papiery" trochę trzeba czekać. W tym numer NIN, bez którego nikt Cię legalnie tutaj nie zatrudni, nawet do zbierania szparagów
(Ciekawostka: Do Niemiec/Holandii jeździ się na truskawki, a do Anglii na szparagi xD). Tak więc ten gość ma 100% racji z tym, że na 2 miechy nie ma co wyjeżdać. Jak skończysz szkołę i zdecydujesz się na pracę w UK to się odezwij- coś tam pomogę
Myślę, że aby wyjazd zarobkowy do Wielkiej Brytanii się opłacał- musisz tu siedzieć conajmniej z pół roku. Inaczej namęczysz się jak ostatni dziad, pleców czuł nie będziesz. "Piniondza" też nie, bo na czysto wyjdziesz tak samo, jakbyś pracował w Polsce

Rozważ te wyjazdy z zakwaterowaniem, o których wspominałem wcześniej

Aaaa. Jeśli ktoś szuka pracy w Anglii, to najbardziej opłacalnymi aktualnie zawodami tutaj są: stolarz, hydraulik, mechanik samochodowy czy prace budowlane. Także jeśli ktoś ma tzw. "fach w ręku" i jakieś tam wykształcenie techniczne- praca i życie w Anglii może być naprawdę bardzo przyjemne