Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Co zrobić z 200 tys. zł

Autor Wiadomość
RE: Co zrobić z 200 tys. zł
Sprawdź:
mając 200k można kupic mieszkanie do remontu zrobić remont i sprzedać tak ze 2 - 3 mieszkania w roku, w międzyczasie zrobić sobie kurs z homestaging, zrobić sobie agenta nieruchomości jakieś 5-6lat tyrania i będzie pan zadowolony Smile można tez sobie kupić ze 2 mieszkania na wynajem jakieś małe kawalerki. tez fajna opcja. podumaj jak coś mogę coś na pw podpowiedzieć w tej kwestii Smile pozdrawiam
Glosy: nik5pl (+1), Hoolig4n (+1)
Nieruchomości są dość stabilne i dochodowe ale zależy o jakim mieście mowa też ważne... Mieszkanie w takiej Wawie czy Kraku to z 200 tys. za wiele nie wymyśli... W mniejszych miastach to owszem kupi coś fajnego ale czy będzie tam takie obłożenie by zachowywać ciągłość najmu? Musi dobrze rynek rozpatrzeć bo do tego też trzeba trochę wiedzy i cierpliwości. Nie problem wynająć komuś swoje m ale gorzej ja się trafi złego najemcę... Więcej nerw niż pożytku.
Można popróbować z lokalami. W działki bym się nie pakował bo raczej biega o nie zamrożenie kasy na lata a raczej inwestycję i czerpanie z tego profitu? Jak chcesz zainwestować w działki nad morzem to miałem kontakt z firmą sprzedającą ciekawe działki, daj znać w razie czego ale na ile to opłacalne ciężko przewidzieć - teoretycznie nieruchomości to pewniak Wink
Jak będziesz chciał parę rad czy byś miał pytania co do współpracy z agentami nieruchomości to wal na pw. Sam w tym kiedyś siedziałem troszkę to może coś przydatnego wymyślę jeśli nie znasz tematu jak działać, jak nie płacić lub niewiele Wink itd...

Kod rabatowy SeoHost.pl - 30%
Glosy: nik5pl (+1)
Najbezpieczniejszą inwestycją dzisiaj są nieruchomości. Przykładowo: kupujesz kawalerkę (w centrum miasta, w którym są uczelnie cieszące się dobrą opinią). Nie dość, że pieniądze masz ulokowane w mieszkaniu, to co miesiąc spływa Ci kasa za wynajem. Pozdrawiam.
Glosy: DC1 (+1), nik5pl (+1)
Kupuj akcje bankowe albo otworz swój biznes jakis Wink
Tak między nami to też mam zamiar kupić kawalerkę we Wrocławiu i niech idzie pod wynajem Big Grin Fajna kwestia jest z tym taka, że jak ma się odpowiedni kapitał i kupi kilka mieszkań, powiedzmy 4 to możesz leżeć kołami do góry Jerk2
Glosy: ThePro (+1), DC1 (+1), nik5pl (+1)
Z tymi nieruchomościami to myślę że 200 tysięcy jest za małym wkładem. Miasto w którym jeśli już miałbym wykupić mieszkanie to Gdańsk/Wrocław a tam kwoty są dużo wyższe.

Innym pomysłem ode mnie może być strona internetowa. Czy przy zainwestowaniu dużej kwoty, można liczyć na jakiś zysk z tego? Wiadomo, że już większe ryzyko ale przy odpowiednim prowadzeniu i rozwijaniu jej, ryzyko też się zmniejsza.

Inny pomysł to założenie typowych rzeczy. Mam na myśli myjnie samochodową, kawiarenkę.

Więc odbijając od pomysłów związanych z nieruchomościami, czy istnieje coś jeszcze?

Ps. Do osób które zaproponowały prywatny kontakt, odezwę się po pracy Smile
Glosy: nik5pl (+1)
jest coś takiego jak dźwignia ... mając 200k możesz kupić 1 mieszkanie za gotówkę lub dostać kredyt i kupić 2 - 3mieszkania które będą się wynajmowały 1 spłaca kredyt 2 i 3 daje ci jakis profit ... niemniej jednak z tego jeszcze nie da się żyć żeby nie pracować, zaczął bym od kupna mieszkań do remontu do ponownej odsprzedaż, płacąc gotówką jesteś w stanie wynegocjować 20 -30 % ceny wywoławczej.
Tak tylko jak już zacznie kupować mieszkanie za mieszkaniem to musi się liczyć z tym że fiskus ma prawo to zinterpretować jako działalność gospodarczą.

Kod rabatowy SeoHost.pl - 30%
no raczej bez DG ciężko będzie to ogarnąć. ale od czego trzeba zacząć.
Widze panowie latwo sie mowi Wink Teraz pytanie, czy ktorys z was handluje mieszkaniami? Chociaz jedno pogoniliscie w sosob taki jak opisujecie? Moze przynajmniej znacie kogos to tak handluje?

Wcale to nie jest takie proste. Kupie za 100, wyremonuje za 20, pchne dalej za 160 pff ;]

DonWestbam, dumny członek http://zarabiam.com od Jan 2014.
Odpowiedz