Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Co zrobić z 200 tys. zł

Autor Wiadomość
Co zrobić z 200 tys. zł
Sprawdź:
Witam. Jestem nowy na forum, więc może najpierw się przedstawię krótko. Mam 20 lat, studiuje póki co, córka w drodze no i możliwości sporo, pomysłów mało. W aktualnej pracy na rękę dostaje 2500-2800 w zależności od godzin, więc mało przyszłościowa posada, dlatego też zamierzam zainwestować w "coś" około 200 tysięcy. Lepiej jak mniej, ale jak więcej to też da radę. Sęk w tym, że nie wiem do końca w co, a pomysłów jest na pewno dużo, a im więcej ich tym większa szansa na znalezienie czegoś dla mnie. Mówiąc dla mnie chodzi mi bardziej o coś bezpiecznego ze względu na nadchodzące dziecko. Rozmyślałem nad wyjazdem do Anglii/Norwegii i założeniem czegoś tam ale to jest kwestia paru lat żeby się zapoznać z rynkiem, a i Polacy podobno jako właściciele firm nie są zbytnio dobrze odbierani. Czy miałem styczność z prowadzeniem własnej firmy? Częściowo tak, gdyż ciężko nazwać to firmą, posiadałem przez ostatni sezon działalność, niewielka budka z artykułami plażowymi, ale co nieco z papierami i całą tą otoczką miałem styczności. Teraz pytanie, do Was. W co i dlaczego przeznaczyć te pieniądze?
Z góry dziękuje za wskazówki Smile
RE: Co zrobić z 200 tys. zł
Lokata chyba niebardzo :-P? Wyszloby rocznie z 5 tysiecy za 200
(12-02-2017 23:00)Anett1990 napisał(a):  Lokata chyba niebardzo :-P? Wyszloby rocznie z 5 tysiecy za 200

Liczę na coś bardziej przynoszącego zysk (:
Napisałem PW opcje są różne od nieruchomości po działanie online.
https://www.skyllex.com proszę 55% dziennie przy włożeniu minimum 1000$ bądź https://xabo.io/
Glosy: Miedziany (+1), jarekxD (0), Dante_/ (0), Assasinoo (0), maniek250 (0)
Kolega pytał o w miarę bezpieczne bo ma dziecko w drodze więc nie wyjeżdżajcie mu z Hyipami itd
zakup nieruchomości, lokale mieszkalne pod wynajem lub lokale użytkowe Smile
Glosy: nik5pl (+1)
Osobiście próbował bym m grać na giełdzie, ewentualnie bitcoins. Innym pomysłem są pożyczki społecznościowe. O ile przy pierwszych propozycjach liczą się umiejętności oceny to przy pożyczkach nie mamy pewności na kogo trafimy.
Wspomniałeś o działalności. Co tu dużo mówić, jeśli masz pomysł na firmę warto spróbować, ale raczej coś innego niż artykułu plażowe
Jeżeli coś bezpiecznego to hyipy czy nawet revshare odpada chyba że wsadzisz niewielką część tej sumy w stabilny program (revshare) ale co do całości kwoty to odpada, trzeba by być głupim żeby tyle pieniedzy w revshare czy hyip wrzucić mimo ogromnych zysków jakie by z tego były. Na nieruchomościach się nie znam, ale to chyba będzie dobra opcja sądząc po opinii innych w pojawiających się na forum tematach.
Nieruchomości, najbardziej pewna lokata, zakup pod wynajem ew. kupno i remont.
Odpowiedz