"W takiej robocie to człowiek nie dość, że się nie rozwija to jeszcze nawet chyba się cofa" masz prawo do własnego zdania tak jak ja do swojego więc się nie zgodzę z tym. wg mnie (zaznaczam wg mnie) takie zarabianie rozwija w pewnym sensie zdolność manipulowania ludzmi co przydaję się w życiu. masz inne zdanie? ok, masz do tego prawo...
A co do tego czy to uczciwe czy nie...?
wskaż mi chociaż jedną osobę która jest w pełni uczciwa. Nie zarzucam Ci, że tez jesteś oszustem w jakiejkolwiek dziedzinie ale sobie odpowiedz na proste pytania:
-czy np wszystkie filmy, pliki mp3 na Twoim kompie pochodzą z legalnego żródła czy znajdzie się coś z torrentów lub warezów? (jesli wszystko masz legalne chwała Ci za to, ale jeśli chodź raz ściągnąłeś film z neta to wiedz, że jest to niemoralne, nieuczciwe itp)
-czy w "normalnej pracy" wszystkie dni w swoim życiu przepracowałeś mając umowę? (jeśli zdarzyło Ci się pracować chociaż parę dni na czarno tzn, że oszukałeś Państwo a to jest niemoralne i nieuczciwe)
-czy przez całe życie jeżdząc np komunikacją miejską zawsze kasowałeś bilet i nigdy nie zdarzyło Ci się przejechać na gapę? (jeśli chodż raz przejechałeś bez biletu to wiedz, że to niemoralne i nieuczciwe, bo ktoś kupił bilet a ty skorzystałeś z autobusu za darmo)
Wiem, że pytania to może nie do końca są na temat, ale postawiłem je by zobrazować Ci to, że NIKT nie jest w pełni moralny i uczciwy. Mnie nie musisz odpowiadać na te pytania, bo to Twoje życie i chuj mi do tego

odpowiedz sobie sam na te pytania i jeśli choć w jednym pytaniu odpowiedziałeś "nie" to znaczy, że jesteś niemoralny i nieuczciwy. Więc zanim zaczniesz "pluć jadem" to pomyśl czy Ty w każdej dziedzinie życia jesteś tak uczciwy i moralny. Przemyśl sobie to zanim zaczniesz umoralniać innych