(17-02-2015 16:23)Qwik napisał(a): Cytat:Mogłeś sobie już darować kopiowane tłumaczenia co to jest prima aprilis bo fajniejszy od tego nię będziesz i za mądrego też cie nikt nie uzna
Co jak co ale Ciebie na pewno nikt za mądrego nie uzna przez powoływanie się na śmieciowe artykuły bez sprawdzenia prawdziwości informacji.Dodałem informacje o prima aprilis bo po tej "informacji" którą dodałeś byłem wątpliwy czy wiesz co to jest prima aprilis.
Cytat:Hehe rzeczywiście to mógłbyć zart
Nie "mógłbyć" tylko "był" to żart ale taka nierozgarnięta osoba osoba jak ty tego nie pojmie.
Co do tematu to oby dwie konsole są bardzo słabe w porównaniu do mocnego PC a już przy premierze były na poziomie średniej klasy PC a minęły już 2 lata od premiery więc przepaść jest jeszcze większa.Nie ma mowy o jakimkolwiek przeskoku technologicznym jakim było przejście z ps2/xbox do ps3/xbox 360 jest to bardziej ewolucja niż rewolucja - napisałem tą dygresje ze względu na "ochy i achy" pana lolekxp na to jakim to PS4 nie jest potworem technologicznym który ma problemy z uruchomieniem gier w 1080p i 60 klatkach na sekundę chociaż na horyzoncie widnieje rozdzielczość 2k i 4k.
Jeśli miałbym kupić konsole to PS4 ze względu na to że jest tańsze,mocniejsze,ładniejsze,lepsze gry (chociaż tego nie jestem pewien) i nie ma śmieciowych funkcji jak XONE które działają tylko w kilku krajach na świecie.
Trzeba wymienić plusy i minusy komputerów i konsol
Konsole:
+dużo więcej gier wychodzi na konsole niż na PC
+nie trzeba ich ulepszać
+kupujesz konsole za 1500 zł i masz grafikę jak na kompie za 3,5k (związane jest m.in. z tym, że gry na konsole są dostosowywane do konkretnych podzespołów, dzięki temu można z nich wyciągnąć dużo więcej niż w przypadku PC)
+wygoda
-droższe gry
-słabsza grafika ale tylko w porównaniu do drogich komputerów
Komputer:
+tańsze gry
+lepsza grafika (za kompa musisz wybulić z 3,5k, żeby dorównać grafiką konsolom nowej generacji)
-trzeba go ulepszać
-dużo mniej gier (to jest raczej związane z tym, że gry pomimo niższej ceny są rzadziej kupowane na PC niż na konsole
-większe wydatki
Co do 1080p to CoD Ghost na początku tylko nie był w tej rozdzielczości ale wyszedł patch, który to zmienia, to nie wina konsol tylko Activision.
Polecam Xbox One dla użytkowników, którzy grają w gry wyścigowe (na XONE wyszły już dwie Forzy i kolejna jest już zapowiedziana a Gran Turismo 7 nie wiadomo kiedy wyjdzie). PS4 polecam użytkownikom, którzy wolą nie znacząco lepszą grafike i Exclusivy Sony.