Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Wygląd sklepu a zakupy.

Autor Wiadomość
RE: Wygląd sklepu a zakupy.
Sprawdź:
1. Opinie o sklepei
2. Ceny
3. Wyglad i funkcjonalnosc
Glosy: Davi (+1)
W moim przypadku główne znaczenie ma opinia o sklepie i podejście do klienta. Wygląd schodzi na drugi plan, ale jak jest strona jest nieczytelna to wolę sobie odpuścić dany sklep i zrobić zakupy w innym, gdzie ktoś chociaż trochę przemyślał układ strony i sposób przedstawienia informacji o oferowanych produktach

xD
dX
Wygląd sklepu jest jednocześnie jego wizytówką, nieważne czy chodzi o pomieszczenie, czy o serwis internetowy. Ja robię zakupy tylko tam, gdzie czuję się dobrze i jestem w stanie dopłacać za ten komfort (oczywiście w granicach rozsądku).
Wygląd raczej nie ma aż tak wielkiego znaczenia w przypadku sklepu, ponieważ są inne ważne czynniki jak np: opinie o sklepie, ceny, czas dostawy, fachowa pomoc i to one odgrywają znaczącą role w moim przypadku. No ale wiadomo, że jak strona nie wygląda profesjonalnie to też tam nikt nic nie kupi.
Najwazniejsze dla mnie cena oraz opinia innych
Ja jak kupuje cos online, np allegro to patrze na komentarze, wyglad i regulamin.
Są sklepy które posiadaj tez stacjonarki a sa tylko online na które trzeba uważac. Kiedyś ktos mi polecil strone z tanimi air maxami.. Co się okazało szły z chin. Dodatkowo, my mieliśmy pokrywać opłaty dodatkowe. No i tez było pisane, że to legity Big Grin

Zwracam uwage, na estetykę strony, czy mam wszystko pod ręką, jeśli nie mogę czegoś z łatwością znaleźć to szukam kolejnego sklepu.. Głównie też patrze na ceny, przeważnie robie tak, że biore sklep taki czy siaki upatrze sobie buty czy cus innego i googluje, jak znajde coś taniego a towar ten sam to patrze na opinie o sklepie etc Big Grin
Jeśli wygląd strony odstrasza, nie jest intuicyjna i panuje na niej burdel to szukam innego. Tak czy siak podstawowa sprawa to opinie. Pamiętajmy że można kupić w pełni funkncjonalny ultrazajebiaszczy szablon presta czy tam woocommerce i olewać klientów Wink
Sklep internetowy, a wygląd - korelacja bezwzględna. Nie można więc patrzeć na jedno w oderwaniu od drugiego i chyba każdy to zna. Któż bowiem wybiera sklep, który go odpycha? No właśnie. Dwa - musi być funkcjonalny. Tu przykład http://www.snowshop.pl - dla mnie dobry. Smile
Opinia, ceny, łatwość zakupów. Na to spoglądam gdy coś kupuje Cool
Moim zdaniem zależy to od sklepu , Jeśli sklep ma masę klientów nie kładzie nacisk na wygląd Wink .
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: