Cytat:...nikt nie powinien wciskać swoich teorii, jeżeli nie ma doświadczenia w konkretnym temacie...
trochę mi się gryzie z:
Cytat:...Przyznaje, że nie zarabiam na grach MMO...
To weź pod uwagę że gry to nie jest to samo środowisko co inne programy partnerskie. To nie sprzedaż suplementów, komputerów, hostingu, grafik, kursów. Gdybyś spróbował to byś wiedział że to dość specyficzny produkt. Nie ma co gadać tylko spójrz w regulaminy platform z grami.
Osobiście znam tylko 1 platformę której regulamin niby nie zabrania motywowania a mimo to na mail odpowiedzieli mi kiedyś że to zakazane kategorycznie. 2-óch innych regulaminy zakazują tego wprost, reszty sieci regulaminów nie czytałem. Zrezygnowałem z pomysłu na motywowanie. Około 3 lat temu też myślałem że tak się da zarobić kokosy ale jak zbadałem temat to się okazało że Ci z setkami rejestracji dostawali po prostu bany jak się okazywało że statystycznie rzadko która rejestracja była nie motywowana.
Być może pojedynczy producenci/twórcy gier dopuszczają możliwość motywowania na początku by promować grę, może płacą nawet później ale nie stawki typu 7 zł. Mam kilka gier z dopuszczoną motywacją w pewnej sieci afiliacyjnej ale to stawki 50 gr, max 2 zł. Niedawno zacząłem współpracę. Gry ze stawką 7 zł piszą wprost że dostawca zakazuje motywowania.
W przypadku kredytu, pożyczki, programów zakupowych czy innych programów partnerskich wielkiego znaczenia nie ma czy klient po rejestracji/zakupie wróci też czasem nie wolno motywować (choć tego też nie rozumiem do końca ale bankier, ebroker, różne sklepy i wiele innych sieci blokują konta za to, niektóre mają zapisy mówiące nawet o pociąganiu do odpowiedzialności karnej choć pewnie kończy się banem kont).
Klient wziął kredyt, kupił majtki lub telewizor itd., ok co za różnica czy dostał za to coś od reklamującego. Kupił, podpisał umowę, producent/dostawca otrzymał coś na czym zarobi.
W grze klient musi wrócić i kupić w grze jakąś broń, czy coś innego. Motywacja przewiduje wynagrodzenie za samą rejestrację a nie za zakupy w grze. Za rejestrację partnerowi trzeba zapłacić tak czy tak. Pozyskać za 7 zł dane osobowe??? Do tego najczęściej zmyślone? Przy motywowaniu w dodatku większość to tymczasowe adresy email...
Na cholerę producentowi milion danych osobowych składających się z wymyślonego loginu, emaila (często 1 razowego użytku) i kilku zazwyczaj mało istotnych danych które i tak w znacznej większości są zmyślone.
Jest wiele legalnych, prostych, skutecznych sposobów by zyskiwać prawdziwe dane osobowe (i to nie jakieś bzdety tylko konkretne dane) a nie pierdzielić się z partnerami płacąc im za coś co sporadycznie da zysk... jeśli w ogóle bo ja rejestrując się w jakiejś grze nie podawałem ani nr tel, ani adresu, mail i tak spamowy bo za dużo czasu na gry nie mam... co oni mogą zrobić z nic nie wartymi danymi. Oświeć brachu na ch im mój zmyślony login, mail na spam i wiek. Grałem kilka tygodni. Nic nie zarobił na mnie nikt. Grałem jak miałem chęć. W grach cenny klient to klient naprawdę zainteresowany grą... Wciągnie się i w końcu coś kupi. Tak więc:
Cytat:Mnie to zawsze zastanawiało z jakiej sieci korzystają YouTuberzy najwięksi którzy mówią zarejestruj się z refa itp itd. to jest nieziemsko motywowany ruch i jakoś na tym zarabiają wiem że w zeszłym roku działali na portmmo (niektórzy coś bąkneli o tym) ale teraz? Nie rozumiem dlaczego niektórym robią takie problemy z tym ruchem a im nie
Jeśli wypłacili tą kasę a nie zarobili bana - sprawdziłeś to? Oznacza to pewnie to o czym piszę - klient który z kanału YT przyjdzie jest zainteresowany często tematyką a więc i grą. Chyba że piszesz o gościach kręcących filmiki o stonogach a polecających grę o czołgach... Podejrzewam że nie zostali może wykryci albo kiedyś firma zezwalała na motywowanie... albo otrzymują tak wielki ruch że przymykają oko
Trochę nieporozumienie porównywać pp gier do innych pp.
Cytat:Chcialbym sie jeszcze zapytac, czy te programy partnerskie sa przeznaczone dla doroslych czy sa takie dla niepelnoletnich?
Zdarzają się pp różnych firm dla osób niepełnoletnich, trzeba szukać. W przypadku gier nie sprawdzałem tego.