Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Rozliczenie podatku o zarobionych pieniędzy » dzwoniłem do informacji podatkowej...

Autor Wiadomość
RE: Rozliczenie podatku o zarobionych pieniędzy
Sprawdź:
Cytat:Otóż pan po drugiej stronie słuchawki powiedział że należało wpłacać co miesiąc te 18% do urzędu skarbowego i uwzględnić to w picie 36 w kwietniu...
Albo Pan Cię źle zrozumiał albo Ty jego. Nagrywaj sobie rozmowy potem możesz coś przepisać słowo w słowo to by się można było odnieść konkretniej...
Ryczałtowo się rozliczając płacisz co miesiąc podatek, ale mniejszy. Po roku podatkowym natomiast raz ale w wysokości 18%.

Cytat:Otóż jak się domyślacie nic jeszcze im nie wpłaciłem a chciałbym się rozliczyć, są to małe kwoty ale zawsze.
Jak nie przekroczyłeś kwoty zwolnionej to się rozlicz wypełnij PIT i złóż do końca kwietnia i wyjdzie Ci zwrot najprawdopodobniej lub 0.

Cytat:Ma ktoś jakąś poradę dla mnie i pewnie dla wielu w podobnej sytuacji?
Mając takie dane więcej się nie da radzić Wink Był tu gdzieś temat o rozliczaniu. Poszukaj, sporo się dowiesz i dostosujesz do swojej sytuacji.

Kod rabatowy SeoHost.pl - 30%
(18-12-2014 23:22)rachman napisał(a):  
Cytat:Otóż pan po drugiej stronie słuchawki powiedział że należało wpłacać co miesiąc te 18% do urzędu skarbowego i uwzględnić to w picie 36 w kwietniu...
Albo Pan Cię źle zrozumiał albo Ty jego. Nagrywaj sobie rozmowy potem możesz coś przepisać słowo w słowo to by się można było odnieść konkretniej...
Ryczałtowo się rozliczając płacisz co miesiąc podatek, ale mniejszy. Po roku podatkowym natomiast raz ale w wysokości 18%.

Cytat:Otóż jak się domyślacie nic jeszcze im nie wpłaciłem a chciałbym się rozliczyć, są to małe kwoty ale zawsze.
Jak nie przekroczyłeś kwoty zwolnionej to się rozlicz wypełnij PIT i złóż do końca kwietnia i wyjdzie Ci zwrot najprawdopodobniej lub 0.

Cytat:Ma ktoś jakąś poradę dla mnie i pewnie dla wielu w podobnej sytuacji?
Mając takie dane więcej się nie da radzić Wink Był tu gdzieś temat o rozliczaniu. Poszukaj, sporo się dowiesz i dostosujesz do swojej sytuacji.

Przy najmie trzeba płacić co miesiąc, nieważne czy ryczałt czy stawka 18%
@Arekxxl tylko że autor pisze o "zarobionych" a nie od wynajmu. Myślę że napisał by jakby to był wynajem.
edit: he wybacz nie spojrzałem teraz kto jest autorem Smile tak od wynajmu co miesiąc się płaci Smile

Kod rabatowy SeoHost.pl - 30%
Odpowiedz