Witam wszystkich.
Chce podzielić się moimi informacjami na temat wezwań na policję.
Rozmawiałem z pewna Panią z policji ktora oznajmiła mi, ze sprawa dotyczy wysylania wiadomosci na poratalach spolecznosciowych typu: nasza klasa, facebook, fotka.pl z darmowymi doladowaniami i kwota ktora wplynela na moje konto o wartosci 277 zl od firmy (niepotrafila przeczytac calej nazwy) easysub. Tak na pewno to easysub.
Pragna ode mnie abym stawil sie 8.01.16 wraz z kontem bankowym, wydrukiem wplaty na moje konto od easysub 11.2013.
Przyznam sie do swojej głupoty, że rzeczywiście pisałem że te doładowania są darmowe.
Jest to moja pierwsza taka sytuacja, w której nie mogę się odnaleźć i poradzić sobie samodzielnie.
Chciałbym podziękować osobie która napisała:
Cytat:Na razie nie ma sensu się przejmować, jedynie mogę poradzić, żeby każdy wezwany nie gadał byle czego bez zastanowienia. Pamiętajcie, że promując program działacie w dobrej wierze tj. uznajecie, że program jest w pełni zgodny z prawem, a wy jedynie promowaliście te programy partnerskie za pomocą własnych stron, reklam w internecie. Nie mieliście wpływu na to czy program jest legalny czy nie, czy nagrody są przyznawane czy to tylko fikcja. Według Waszej wiedzy wszystko było w pełni zgodne z prawem i promowaliście ponieważ nie było żadnych podejrzeń, że z programem jest coś nie tak.
Czekam na podpowiedzi użytkowników i dalszych informacji z waszej strony.