Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Cytat:Cookies mogą ujawniać informacje o użytkowniku niepowołanym osobom. Mit! Pliki cookies mogą być odczytywane jedynie przez witrynę, która utworzyła dany plik. A skoro internauta już raz dobrowolnie podał tam swoje dane, trudno mówić o niepowołanym dostępie.
Za pośrednictwem ciasteczek możliwe jest wykradanie danych z komputerów podłączonych do Internetu. Mit! Cookies nie umożliwiają nieautoryzowanego dostępu do komputera, nie są programami i nie mają funkcji przeszukiwania zasobów komputera.
EDIT:
No ale jak czytam tak po necie, to ja już nie mam zdania
To by nawet miało sens. Zanim Xnation dostał bana mówił coś o oszustwach i przekrętach evolucji, ale nie wykluczone, że to właśnie Xnation chciał zdobyć nasze cookiesy a zwalić wszystko na evolucję. Xnation przecież dostał nawet warna za używanie opcji you....
Jesli złodziej zdobywał by hasła poprzez włam na maila to jeśli macie poczte gmail (nie wiem jak jest w innych pocztach) to można sprawdzic z jakiego ip było ostatnich bodajże 5 logowań.Wiec najlepiej po włamie do jakiegos buxa sprawdzić z jakich ip było logowanie na poczte.
Może to pomoże go namierzyć...
Kolejny atak, tym razem na buxear, niestety nie zmieniłem adresu AP przy zlecaniu wypłaty. Mój błąd, ale napisałem do admina w tej sprawie i powinno być ok. Miałem ten adres: [email protected].
Wynika z tego, że złodziej atakuje na różnych skryptach, bo przecież buxear i zetbux mają rózne skrypty.
Przez SB można wejść do MYSQL jeśli ktoś się na tym zna. Evolucja używał do ciastek swojego podpisu, wrzucił obrazek który generował automatyczne włączenie się a zamiast obrazka był link do skryptu. Proste prawda ?
[b:-|04d79462b]Gość, który pisał pode mną,[/b:-|04d79462b] nie tylko te same - mnie dopiero dzisiaj zaatakował, więc byłem tak jakby "świeżym celem". Wcześniej nigdzie nie miałem tego ataku.