Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
(07-02-2020 11:12)esc napisał(a): Dlaczego Hotpay wspiera oszustów? chodzi o stronę dampozyczke.pl - niedosc ze w regulaminie maja podane dane innej spółki niż ta która widnieje w formularzu płatności Hotpay jako odbiorca to tamta spółka której dane są w regulaminie nic o tej stronie nie wie i zasugerowałem im zajęcie się sprawą.
a wystarczy wpisac nazwe domeny w google zeby stwierdzic ze to przekręt.
Z tego co wiem, UOKiK umorzył postępowanie wobec tej strony a była badana 9 miesięcy, więc może nie oszustwo ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2020 14:39 przez mikiniki.)
(07-02-2020 11:12)esc napisał(a): Dlaczego Hotpay wspiera oszustów? chodzi o stronę dampozyczke.pl - niedosc ze w regulaminie maja podane dane innej spółki niż ta która widnieje w formularzu płatności Hotpay jako odbiorca to tamta spółka której dane są w regulaminie nic o tej stronie nie wie i zasugerowałem im zajęcie się sprawą.
a wystarczy wpisac nazwe domeny w google zeby stwierdzic ze to przekręt.
Jeżeli posiadasz jakieś informacje o oszustwach dokonywanych przez niniejszą stronę, to powinieneś zgłosić to przede wszystkim do odpowiednich organów, a następnie mógłbyś nam przedstawić stosowną sygnaturę lub inne potwierdzenie, że coś może być na rzeczy. My nie jesteśmy od rozstrzygania takich rzeczy, a przed akceptacją każdej strony zgodnie z naszą polityką AML weryfikujemy sprzedawców i sprawdzamy punkty przyjmowania wpłat.
Wg mojej wiedzy tak jak napisał mikiniki - UOKIK badał tę stronę i w swoim postępowaniu nie doszukał się naruszenia na niej zbiorowych interesów konsumentów, a co dopiero oszustwa. A co do danych firmy, to przecież widnieją w pkt. 10 regulaminu.
Cytat:7. Celem wykonania niniejszej umowy użytkownik w ramach wniosku udostępnia dane osobowe dla NewCommerce Services Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością
Cytat:9. Oferty pożyczek będą przedstawiane przez partnerów wskazanych w ust. 7.
więc dampozyczke.pl nie udziela pozyczek tylko wysyla wniosek do bancovo.pl gdzie mozna to samemu zrobic za darmo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2020 13:26 przez esc.)