(06-03-2018 19:52)santaclous napisał(a): rafi przypomnę Ci bo widzę, że zapomniałeś.
Rozbudowa piramidy finansowej to oszustwo, które można rozpatrywać w kontekście 286 art. kodeksu karnego - mówi mecenas Konrad Syryca z Fic, Syryca Kancelarii Radców Prawnych - Osobie, która w celu osiągnięcia korzyści majątkowej doprowadziła inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat
Oszustwem jest motywowane celem korzyści majątkowej doprowadzenie innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem przez wprowadzenie jej w błąd albo wyzyskanie błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranej czynności. Fałsz ma na celu doprowadzenie pokrzywdzonego do podjęcia niekorzystnej decyzji majątkowej.
Ale to się tyczy jeśli już organizatora piramidy jeśli oczywiście TM okaże się piramidą, pan Gałuszka nie zostanie oskarżony bo został także wprowadzony w błąd przez twórcę piramidy podobnie jak każdy Kowalski i Iksiński który zarejestrował się w TM. Chyba że przedstawiał program reklamowy jako program inwestycyjny lub obiecywał ludziom zyski wtedy może zostać pozwany przez osoby zarejestrowane z jego polecenia, ale wątpie aby coś takiego robił akurat on.
(06-03-2018 19:52)santaclous napisał(a): Ty pamiętasz a SEC i Syndyk dowodzą, że mimo, że syndyk zabezpieczył 49.500.822,10$ to jest to o 6.000.000$ mniej niż wynoszą pełne zobowiązania wobec uczestników Trafficmonsoon z Stanów Zjednoczonych.
A gdzie reszta?
Szkoda, że nie chcesz mi odpowiedzieć na te 2 pytania, ale przynajmniej mnie tu nie zbanujesz jak Gałuszka na swoim blogu 
Jak pisałem nie śledziłem dalszych losów TM, dla mnie właściciel był skończony w momencie jak wyszło na jaw że pieniądze na wypłaty użytkowników próbował przelać na swoje prywatne konto.
Jeśli jest tak jak piszesz to duża szansa że TM może zostać uznany za piramidę finansową .
(06-03-2018 19:52)santaclous napisał(a): Czyli jak napiszę sobie w regulaminie "Moja firma nie jest piramidą" to znaczy, że tak nie jest ?
Kolejny głupi argument naganiaczy który słyszę w każdej piramidzie.
A jeśli napisże że jestes ignorantem to znaczy że jesteś ? Regulamin określał cały model biznesowy, jeśli dane które podałeś są danymi uzyskanymi przez SEC to program funkcjonował niezgodnie z regulaminem lub właściciel podbierał kasę z programu.
Krótkie przypomnienie.
Podstawowe różnice między piramidą finansową a firmą FUTURENET opartą o system marketingu sieciowego:
Różnica pierwsza:
W piramidzie finansowej. Chcąc zarabiać pieniądze jesteśmy zmuszeni do regularnego rekrutowania nowych uczestników. Bez takiego działania piramida upada. W Futurenet możemy zarabiać bez zapraszania innych osób.
W firmach marketingu sieciowym. Mamy kilka możliwości. Możemy kupować produkty dla siebie. Polecać je wśród członków naszej rodziny i znajomych (Zasada rekomendacji), dzięki której redukujemy własne wydatki za zakup produktów firmy. Możemy również stać się jej partnerem budując struktury. Nie piramidy a zespoły sprzedażowe oraz zespoły liderów. Można to porównać do pracy przedstawiciela handlowego, który nie tylko sprzedaje ale również werbuje kolejnych.
W Futurenet nie inwestujemy a możemy tylko kupić produkty, jedne dają możliwości zarobkowe owszem ale są tez produkty za które płacimy i tylko możemy używać ( nie piszę tutaj o kubkach i koszulkach ) . Pakiety reklamowe są jak najbardziej produktem a reklama w FAP jest skuteczna pisałem o tym wielokrotnie, może to potwierdzić nawet użytkownik tego forum - Znikad.
Różnica druga:
Pieniądze obracane w firmach marketingu sieciowego pochodzą ze sprzedaży oferowanych przez nią produktów. Na ogół są to produkty wysokiej jakości. Łatwo dostępne oraz praktyczne dla ich przedstawicieli, oraz klientów.
Produktów w Futurenet mogę wymienić co najmniej 10, zresztą są omówione na wcześniejszych stronach tego tematu.
Różnica Trzecia:
Firmy marketingu sieciowego posiadają swoje siedziby, adresy, telefony. Prezentują jawnie swych prezesów oraz przedstawicieli. Można przyjść do jej centrali. Wyjaśnić konkretną sprawę i uzyskać niezbędne informacje.
Wielokrotnie pisałem że można się umówić na rozmowę z właścicielami Futurenet, ba można ich nawet pozwać jeśli ktoś uważa że prowadzą firmę nieuczciwie.
Różnica czwarta:
Firmy marketingu sieciowego budują swój biznes dbając o swoich sprzedawców i klientów. dostarczając im wiedzę i organizując spotkania informacyjne wyjaśniające zasady działania w marketingu sieciowym. Wszystko jest jawne.
Wszystko to jest organizowane w Futurenet.
Dziękuje. Dobranoc.