Po dłuższym laniu wody i pisaniu co się dzieje przyszedł czas na jakieś konkrety
Wpis ten podzielę na kilka części, żeby to chociaż trochę przejrzyste było
Offpageseo
W końcu(zajęło mi to dłużej niż myślałem) udało się uporządkować listę blogów. Baaardzo ułatwia to organizację, nie wiem czemu wziąłem się za to dopiero teraz.
Ucięte wiadomo czemu, ale mniej więcej można się domyślić jak to wygląda.
Udało mi się zrobić listę też około 100 miejscówek do linkowania typu(fora, profile, inne strony, guest posty etc.). Muszę opracować ją w ten sam sposób co blogi bo to jednak bardzo pomaga.
Odświeżyłem na razie 25 blogów dodając po artykule z linkiem wewnętrznym. Pod samą money site jeszcze tego nie robiłem, ale pod t2... wykorzystam tą listę w końcu i podlinkuję sobie strony rankerx.
Do tego dojdzie teraz parę nowych blogspotów, tam powoli zacznę tworzyć strony, żeby potem wrzucić link. Najczęściej dopiero w 2-3 poście wrzucam na web 2.0 link do strony, aczkolwiek zdarza się, że robię to już w pierwszym. Wtedy dodaję 1-2 dni później kolejny post bez linka i parę dni później kolejny z linkiem wewnętrznym na post z linkiem do money site. We wszystkich blogach w tym tych nowych raczej standardowo, któraś z tych dwóch opcji.
Onpageseo
Przeanalizowałem sobie dokładnie stronkę według poradnika
https://zarabiam.com/Temat-SPRZEDAM-Pora...019-154916
Większość błędów została już poprawiona, albo zostanie poprawiona na dniach. Pomimo moich starań trochę błędów było :/
Przeanalizowałem również swoje LP osobno. Też tragedii nie ma, ale już wiem co poprawić. Niedługo pojawi się kolejny LP na stronie w końcu więc wszystkie te wskazówki się przydadzą
W znacznikach h1-h6 nie ma fraz kluczowych, ale aż tak, żeby w ogóle tam nic nie dać wcześniej sprawy nie zawaliłem. Była tylko w trochę innej formie gramatycznej i program nie wyłapał, choć roboty google z tego co słyszałem(chyba) wyłapują takie rzeczy.
Co do tekstów z linkami na razie wszedł jeden. Jeszcze wejdzie na dniach jeden + dodatkowy LP.
Co dalej z dziennikiem?
Rozdział drugi pojawi się... prędzej czy później. Na razie mało jestem na forum bo i mam dużo do roboty poza forum

Jak wszystko będzie dograne tak, żeby ruszyć konkretnie z zarabianiem i na tej stronie co mam i na tej drugiej co się robi na pewno się taki rozdział pojawi. Trza jakoś rozdzielić początek dziennika, gdzie zaczynałem coś nowego praktycznie od zera i moje obecne miejsce gdzie mimo wszystko(skromne bo skromne), ale efekty w końcu są. Skoro już o tym mowa i byłem w konwencji wrzucania tygodniówek oto i tygodniówka z ostatniego okresu.
Jeszcze jakiś czas temu cr wynosiło 3-5%, więc jest progres i dłubanie na landingach w celu poprawy ich od strony wizualnej i marketingowej dało jakieś efekty.
Aż się łezka w oku kręci na wspomnienie czasów kiedy, żeby mieć taką tygodniówkę robiłem codziennie jakieś akcje na mypayu

Zdecydowanie jednak wolę jak kwit wpada sam, bez konieczności robienia jakiś akcji, ankiet, klikania czy innych tego typu rzeczy. Ja już z zarabianiem na różne powyższe sposoby się jakiś czas temu definitywnie pożegnałem i jestem bardzo zadowolony z obecnych postępów
Na sam koniec jeszcze moje obecne pozycje. Jako, że dochodzi nowa strona, a jeden KW spadł na 44 miejsce w tym czasie jak nic z nim nie robiłem czeka mnie trochę pracy. Na szczęście są też plusy. Coś czuję, że kw z pozycją nr. 17 niedługo dołączy do dwóch pozostałych ,,kolegów" na stronie pierwszej
![[Obrazek: pozycje.jpg]](https://i.postimg.cc/0K2MgHvT/pozycje.jpg)