Cześć,
zakładam dziennik w którym będę opisywał moje przygody z handlem w internecie.
Tak żeby to jakoś podsumować, ponarzekać, dostać trochę motywacji, a co najważniejsze - szukałem wcześniej na forum jakiegoś dziennika w którym ktoś zarabia w ten sposób, nic jednak nie znalazłem - poprawcie mnie tu jeśli się mylę - a więc mam nadzieję że znajdą się też czytelnicy którzy wyniosą jakąś wartość dodaną z moich wypocin, i być może również znajdą inspirację.
Dropshipping...
Tak, temat znany, głównie nie lubiany, odgrzewany setki razy, w ciągu ostatnich lat wysyp tych wszystkich ameb "mentorów" dropshippingu w reklamach... Szkoda gadać, obecny internet tylko uświadcza mnie w przekonaniu że wielu ludzi nie zasługuje na umiejętność pisania i czytania.
Więc dlaczego zdecydowałem się na dropshipping?
Chciałbym powiedzieć że dla zabawy, ale tak nie jest - oczywiście dla pieniędzy, które dopiero wydam na zabawę

Tak poważnie - miałem mały sklep internetowy który z powodów zdrowotnych i prywatnych zaniedbałem i pod koniec ubiegłego roku zmuszony byłem go zamknąć.
Sklep ten utrzymywał mnie, tj. dawał mi podstawowe źródło dochodu, przy czym pracy było przy nim bardzo mało, to też ambicje szybko zleciały w dół, i zamiast skalować biznes ja skupiałem się na utrzymaniu poziomu obecnego.
Mam niszę o której myślę już od paru miesięcy, konkurencja jest spora ale niezbyt zacięta, w dodatku są to produkty które ludzie potrzebują regularnie (nie, nie maseczki ani nic tego typu lol) , więc moim celem będzie też wprowadzenie modelu subskrypcji na dane produkty w sklepie, mam już mniej więcej zarysowany plan w głowie i zaraz zabieram się do jego realizacji.
Teraz pytanie do was (jeśli ktoś siedzi w temacie) - w jaki sposób wprowadzili byście taką usługę w oparciu o dropshipping? Wiem że jest to możliwe i widziałem już parę aplikacji które w tym pomagają, jednak chodzi mi o możliwość wykupienia subskrypcji kilku produktów od jednego dostawcy oczywiście - za jednym razem.
Rynek oczywiście USA, dostawcy też z USA więc problemu z reklamacjami i zwrotami nie będzie. Tzn nie będzie on aż tak duży
Metody promocji FB ADS, Instagram
Podsumowanie 10.07.2020r.
-założyłem sklep, kupiłem i od razu powiązałem domenę
-wybrałem najlepsze produkty do sklepu i opisy
-zrobiłem całą oprawę graficzną na stronę sklepu i social media
A dzisiaj przeczytam jeszcze książkę o neuromarketingu - która zalega mi na półce już od ponad 3 lat i w końcu się przyda - a także wybiorę w jaki sposób wprowadzić model subskrypcji na mojej stronie i go przetestuję, apdejt jutro, pozdro!