Sprawdź:
(23-06-2011 19:22)Admin napisał(a): (23-06-2011 08:03)Demon1 napisał(a): Rozliczać się z podatku z kasy którą mamy na PP nie trzeba.
Wiekszej głupoty dawno nie słyszałem - czyżbyś za dużo Jaszeka lub jego księgowej się nasłuchał ? 
Jeśli nie masz o czymś pojęcia to staraj się nie wprowadzać innych w błąd.
Z każdej złotówki, którą zarobisz i możesz wykorzystać, powinneś odprowadzić podatek. Nie ma znaczenia czy pieniążki idą przez paypal czy konto bankowe. W praktyce wiadomo wygląda to różnie, jedni odprowadzają inni mają to gdzieś, jednak jeśli ktoś nie chce problemów z US i chce spać spokojnie to lepiej się rozliczyć i odprowadzić należność do urzędu skarbowego, Killer dał kilka cennych wskazówek 
A
jak US udowodni, że "
jakieś" konto na PayPal w "intarnetcie" założyłeś Ty? To nie da
się założyć konta na dowolne dane? To nie można komuś wziąć komórki i wleźć na konto używając danych do logowania z "sekretnego" zeszytu? Rozliczasz kasę tylko jeśli pojawi
się ona w powszechnych kręgach mających styczność z US. Przykładowo bank czy gotówka za fakturą. Jeśli nie ma Twoich danych osobowych to US nie ma możliwości zrobić Ci czegokolwiek. Dlatego np. ja wypłacam kasę na kartę bankomatową prepaid (bzwbk, ing, pekao, millennium, pkobp, etc.), która ma przypisany rachunek bankowy, ale nie ma przypisanych danych. Dzięki temu mam "bezosobową" gotówkę prosto z bankomatu. A, jeśli ktoś
się przyczepi do "moich" kont w necie to zawsze mówię, że to nie ja je zakładałem. I tego nie mogą udowodnić, że ja, bo
jak udowodnić że ktoś siedział w danej chwili przy kompie, że akurat korzystał z neta, że wysyłał to a tamto. No nie da
się. Tak więc, US rozliczamy, ale tylko
jak mamy do czynienia z płatnościami z "nazwiskiem", czyli np.
jak chcemy sobie samochód czy mieszkanie kupić albo
jak z PP wypłacamy na NASZE (na nasze dane) konto bankowe (a nie na prepaid).