Sprawdź:
Cytat:Tak 'powinienieś' się rozliczać z każdej złotówki ale jak każdy wie nikt się z małych kwot nie rozlicza i o tym pisałem...
Dlatego piszę 'powinno' bo tutaj gość chce porady a radzić trezba tak
jak powinno być a to już jego wybór czy będzie rozliczał złotówki czy nie. Powinien mieć tylko świadomość że dla fiskusa czy ukryjesz 1 czy 100 zł to nie ma wielkiej różnicy. Wiesz
jak napiszesz tylko żeby nie rozliczał złotówek a nie wyjaśnisz że (choć to mało wykrywalne) mogą być konsekwencje to gość może mieć żal. (Najczęściej to poprawianie złożonych pitów i ewentualne odsetki tak więc więcej kłopotu niż to warte...)
Jak radzić to przedstawić stronę
jak powinno być a co z tym zrobi to wiesz... może wszystkie dochody ukrywać, jego broszka
Cytat:Ale kontem paypal możesz płacić przecież? Więc masz te pieniądze do dyspozycji, moim zdaniem powinieneś rozliczyć jak masz na paypalu również.(jeśli się mylę przytocz mi cytaty jakiś osób, którzi się znaja na tym)
No tak. Coś mnie źle zrozumiałeś bo właśnie tak miałem na myśli czyli
jak masz już kasę na paypal lub koncie bankowym to z tego
się rozliczasz. Tak kilka lat temu na infolinii mi tłumaczyli. Parę mie
sięcy temu
jak wspomniałem na innym forum było to też poruszane i inni goście w temacie tak też opisywali komuś co rozliczać co nie. Także tu
się zgadzamy

Inną sprawą jest to że większość osób tego nie robi myśląc że skoro skarbowy nie ma do paypala takiego dostępu
jak do kont bankowych to sobie można pozwolić..