Cytat:rachman też tak myślę że brutto. Z drugiej strony można rozumować w ten sposób...
Wpływa Ci cała kwota i od razu sobie odciągają prowizję. Niemniej rachunki/faktury/itd. opiewają na brutto

Podejrzewam że fiskus Ci by powiedział - to se misiu na konto bankowe na drugi raz ślij, przestań PITolić i poprawiaj mi tu PITa

Wiesz to że ktoś Ci zabiera ich nie obchodzi. Jak pisałem niektórzy za utrzymanie konta bankowego płacą nawet 10 zł/mc i też o tyle sobie dochodów nie zmniejszają. Umowa i koszty na jakie się godzisz z operatorem płatniczym to często przymus jak nie ma innej opcji ale co zrobić... "no co zrobisz? nic nie zrobisz..."

Niestety prawo rzadko idzie nam na rękę
Cytat:Anyway... dziękuję za rozwianie pewnych wątpliwości związanych z rozliczaniem zarówno tutaj jak i na pw. PS. Wysłałem Ci malutką dotację na piwko
Jak potrafię to pomagam. Co mi tam szkodzi. W życiu tyle czasu się traci, lepiej czasem komuś coś pomóc niż marnować go bez sensu.
Podziękować

Tylko jak to ja teraz rozliczę w US

Jaeśli nie wpisałeś darowizna na piwo to mnie dorwą i nie zdążę wypić

Przy najbliższej okazji

Twoje zdrofie...
Cytat:jak sprawdzamy kurs z dnia poprzedzającego daną wypłatę
Szukałem tego i Ci powiem że nie mogę nic sensownego znaleźć. Kiedyś miałem nawet w linkach fajnie wyjaśnione ale wsiąkło... jak trafię to tu wkleję i dam Ci cynk. Może ktoś mnie uprzedzi. Najprędzej by wiedzieli Ci co zarabiają w adsense.
Cytat:Wiedzieliście, że osoba, która nie ukończyła 17lat nie jest dla US podmiotem dlatego również nie może być karana za przestępstwo skarbowe
Za skarbowe nie... Tylko czy nie można do sądu rodzinnego zgłosić że rodzice nie umieją upilnować nielata i ten łamie paragrafy? No ja tam z fiskusem to bym nie był taki pewien czy jak nie Ci to starym się jakoś nie postarają napaskudzić