Pany ja wiem że się czytać nie chce tyle postów ale na serio wszystko to było już wiele razy wałkowane.
@haha40027 - jak masz możliwość dysponować gotówką którą zarobiłeś i przesłano Ci na konto bankowe czy inny "procesor" - masz obowiązek rozliczyć. Nim znów odezwą się krzykacze piszę śpiesznie że inna sprawa to czy to zrobisz lub czy jest w ogóle możliwość Cię "namierzyć" jeśli tego nie zrobisz...
Dolce i inne tego takie rozliczasz po kursie ustalonym przez bank narodowy (?) na dzień kiedy tą kasę otrzymałeś czy jakoś tak. Nie robiłem tego ale był tu post gdzieś o tym. Jak coś to dzwoń na KIP Ci wyjaśnią.
@Kickster "na oko" to jak mawiały nasze babki "chłop w szpitalu umarł"...

wszystko regulują odpowiednie przepisy. Co do grosza. Nie możesz nawet więcej na zapas zapłacić by mieć tzw. spokój...
"jasno i klarownie" - ??? takie coś w naszym ustawodawstwie podatkowym po prostu
NIE ISTNIEJE - zapisać zapamiętać...

tym samym nie da się tego tak opisać. Każdy urząd może inaczej interpretować dany przepis, ba, nawet się zdarzyło mi kiedyś że 2 różne Panie w urzędzie na jeden temat wydały mi inną opinię

Nie wiem jak w przypadku tej firmy bo nie zarabiam w niej ale zadzwoń na KIP a potem skonfrontuj to z tym co Ci w swoim urzędzie powiedzą. Info z KIP przyda się gdyby Panie nie zrozumiały od razu o co Ci chodzi bo mogłyby coś źle doradzić a tak będziesz wiedzieć mniej więcej o czym sam gadasz

No i poczytaj posty z tego tematu. Każda rada tu pisana jest dobra ale to co innym osobom będzie dobre w Twoim urzędzie mogą uznać że dla nich nie pasuje...
Poczytaj, zrozum co się da i uderzaj do swojego US się upewnić czy dobrze myślisz jak to rozliczyć. Nie znam firmy jak się rozlicza, jak się tam zarabia itd. dlatego za wiele nie podpowiem. To chyba nie PL firma i nie w PLN się zarabia więc nie wiem czy wystarczy wpisać kwotę w "inne". Może jak reklamy googla się rozlicza?