@mailmetrash - to że się da założyć konto na fikcyjne dane to nie zmienia faktu że prawo mówi wyraźnie że trzeba takie dochody rozliczać. Pytanie brzmiało czy się trzeba rozliczać z dochodów wypłaconych na PayPal tak? Więc odpowiedź na to pytanie: TAK trzeba.
Inna sprawa, że można pokombinować by uniknąć płacenia haraczu i być może ma to znikome możliwości wykrycia to już serio inna bajka

Rozliczać się trzeba a czy ktoś to będzie robił to naprawdę mi "wsio ryba"

Dzięki za linki. Kiedyś ktoś o tym wspominał ale nie przyglądałem się jeszcze temu.
edit:
hmm... przyjrzę się temu później ale bank nie weryfikuje żadnych danych na jakie rejestrujesz te karty? Dziwne to jakoś bo to byłaby świetna pralnia brudnych pieniędzy a nie sądzę by banki takie możliwości udostępniały. Coś mi w tym nie gra ale przypatrzę się temu innym razem. Jak tego używasz to opisz jak ładujesz taką kartę bo jak ze swojego konta bankowego to prokurator już ma możliwości by wyciągnąć kto to jest ta fikcyjna osoba której ładujesz konto. No ciężko myślę z tego byłoby się wyłgać

Chyba że o co innego chodzi? Inaczej też można ładować je? Raczej nie ma anonimowego sposobu. We wpłatomatach kamerki, przez net IP też stosunkowo łatwo namierzyć chyba że masz niezłe oprogramowanie, w banku czy na poczcie mogą Cię zapamiętać...

Na szczęście prokuratorzy to nie Szerloki