Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
witam, naczytalem sie o pp i mam takie pytanie, nie jestem stalym bywalcem PP-la - czy jest jakas mozliwosc zalozenia i wplacenia na pp 5,6 zł (potem przewalutowanie na 2-3$) i pozniej zasilenie (paidverts)?
a jesli nie ma szans to da rade odebrac na swoim niezweryfikowanym koncie pp kase od kogos i platnosc nia ?
dla paru groszy nie chce wypisywac powiazan kontowo kartowych, cenie sobie prywatnosc kurka siwa no nie ma jak zrobic platnosci na dolara anonimowo
mialem nadzieje ze chociarz PP da rade, powinni jakies zasilenie kodem czy przelewem zrobic a weryfikowac powyzej tam 10 k ... no nic bede probowal jakso od znajomych kase przeslac i zaplacic ale manewrowania z tym, nie ma co
Proszę Was bardzo o radę, bo nie wiem, jak dalej postępować. Otrzymałam 2 płatności w dolarach od znajomego z zagranicy, za dobra wirtualne - przedmioty z gier online.
Kilka dni później, jak już zdążyłam prawie wszystko przewalutować i wypłacić paypal zablokował mi konto i otrzymane płatności z niego wycofał (ale nie zwrócili kupującemu, tylko określili mianem "Badanie przez system PayPal- Tymczasowa blokada" , Status Wstrzymano, Środki są niedostępne w trakcie przeglądania transakcji).
Po drugiej weryfikacji konto dzisiaj odblokowali, teraz ma jednak saldo ujemne z dopiskiem abym je uregulowała - ale to przecież sam paypal zabrał sobie z niego pieniądze i je przetrzymuje, a nie ja ani nie kupujący..
W zakładce Sprawy w Centrum rozstrzygania widnieje tylko jedna z wstrzymanych płatności.
Druga w ogóle nie znajduje się na tej liście, a pieniądze zostały zablokowane dzisiaj nagle bez żadnych informacji - jedynie przy historii przelewu mogę zobaczyć,że tymczasowa blokada założona, pole Data: 15 lis 2014 Godzina: 04:00:33 CET i poza tym żadnych szczegółów, czy wyjaśnień.
Kupujący nie ma zamiaru robić chargebacków, podobno nawet dzwonił do nich i potwierdzał autoryzacje po zablokowaniu pierwszego przelewu co stało się wczoraj, by znieść te blokady, ale na nic to się zdało.
Co powinnam zrobić w takiej sytuacji, aby odzyskać te pieniądze jak najszybciej i czy to w ogóle możliwe? Ujemne saldo wygląda przerażająco.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2014 17:29 przez Marcel Ka.)