(05-11-2017 17:06)11natinka11 napisał(a): (05-11-2017 15:14)limak5 napisał(a): Teraz w dobie zmiennego IP tak naprawdę się jest wszędzie. Ja też chyba mam ankiet więcej niż osoby poniżej 25 roku. Mi raczej chodzi o to, że jak już w kilku portalach się jest i np zebrali dane dla grupy wiekowej (załóżmy) 25-34 to jak za dużo ich się wypełni (dziś wypełniłem 4 razy taką samą ankietę) to potem na innych nie dostaniemy, bo limit wyczerpie się. Podając się za 60 letniego dziadka/babcie na innych portalach, zwiększamy szanse, że coś się tam zgarnie.
A ja mam niestety stały IP i mam konflikt ankiet clixsense z greenpantherą i jak zrobię na jednym to jak mam tą samą ankietę na drugim to jest że już z tego ip wypełnione (tylko po angielsku), a jak kiedyś sobie zmieniałam IP przez vps i byłam jako z Warszawy i wypełniłam 3 ankiety na greenpanthera defacto takie jak w clixsense to niby zrobiłam a mi nic za te ankiety nie dodano.
Kilka razy też coś zmieniałam w dns w ustawieniach karty sieciowej i zapomniałam potem odrobić i robiłam 3 razy ankiety na globaltestmarket i ankieta niby zaliczona a punktów nie dodano. Myślę, że panele przed takim czymś się bronią i mają jakiś system tego wykrywania i nie zalicza na jakimś nienaturalnym IP, no chyba że ktoś ma zmienne IP ale w jakiś naturalniejszy sposób, nie znam się tak na tym
Polecam na panterze z Touluny robić
ankiety na zmiennym IP. Na początku mojej przygody zrobiłem tak 5-6 ankiet, reset ip , czyszczenie ciastek (trzeba koniecznie o tym pamiętać) 6 różnych osób podałem. Wypełniłem
ankiety i na następny dzień - 0 zaliczeń, to sobie dałem spokój, potem po kilku dniach patrzę, a tam 4 dolce wpadły za nie

Także, jak się uda tam trafić w ankietę (ostatnio była o kanałach dla dzieci) to zmieniałem ip , czyściłem ciastka i wykonałem z 3-4 razy (akurat tą mało, bo nie lubiłem tej
ankiety)