Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Oszust - skrillek » na parę stówek

Autor Wiadomość
Oszust - skrillek
Sprawdź:
Wczoraj zgłosił się do mnie użytkownik skrillek z ofertą "inwestycji bez ryzyka", obiecując 60zł na czysto po 10dniach po zakupieniu kodu PSC na allegro za 300zł -> zrealizowaniu go w jego sklepie (którego oczywiście nie ma). Na wstępie streszczając skończyło się tak, że jeden kod został skradziony przez tego pana(306zł w plecy), gdyż kazał sobie dać link do automatera.pl, gdzie ukazywały się kody + status transakcji (akurat o tym, że kody sie tam pojawią nie wiedziałem niestety). Drugiego kodu już nie udało mu się ukraść, gdyż gdy zobaczyłem, że z pierwszego kodu 300zł poszło na jakąś bukmacherkę - Screen od razu skontaktowałem się ze sprzedawcą na allegro i drugi kod PSC wysłał mi bezpośrednio na maila, co uniemożliwiło jego kradzież.

Link do jego tematu

Dokumentacja rozmów z Gadu-Gadu:
Screen 1
Screen 2
Screen 3
Screen 4
Screen 5
Screen 6
Screen 7
Screen 8
W pewnym momencie zapaliła mi się lampka, że to oszust ale jak widać dałem się wkręcić z powrotem...
Screen 9
Screen 10
Screen 11
Screen 12
Screen 13
Screen 14
Screen 15
Screen 16
A tutaj wyciągam jego IP - po tym jak już się zorientowałem, że zajebał 300zł z PSC.
Screen 17
Próba wmówienia mi ... - Screen 18
Screen 19

Tutaj załączam - fake potwierdzenia przelewu, które mi wysyłał ten pan - zakryłem swoje nazwisko.
Screen 1
Screen 2

Ostatecznie na jego korzyść straciłem 306zł za jeden kod PSC - za drugi oczywiście pieniędzy nie odzyskam, aczkolwiek nie trafił w jego ręce.
Oczywiście wina stoi również po mojej stronie, aczkolwiek wynika to z mojej niewiedzy w zakresie zakupów PSC na allegro etc.

PS. Mam nadzieję, że screeny wrzuciłem w dobrej kolejności.

filmy online
RE: Oszust - skrillek
Jak można z gościem, który ma 27 postów i jest a forum od 11 dni wierzyć w jakieś kokosy Xpokerface
Naiwność ludzka nie ma granic...

@[skrillek]
Czekamy na wyjaśnienie sprawy, zignorowanie tego tematu jest równoznaczne z perm banem na forum.
Nie dość, że gostek ma taki mały staż, to ty "zainwestowałeś" ponad 300 zł, aby zarobić na 1 dzień 6 zł??? Naprawdę, jaka w tym logika.
@[skrillek] może wypowiesz się w temacie?
Patrzac na nick z GG to ta osoba chciala 8 lutego abym wykonal jej skrypt pod phishing fb
SS: http://skroc.pl/f4592

IP które podałeś nie należy do niego, tylko do GG.
Wydrukuj screeny i zgłoś sprawe na policje podając wszystkie informacje które masz.
http://scr.hu/2lk2/xxaya
On chyba się tym nie interesuje
(23-02-2015 10:27)lukasz1950 napisał(a):  Wczoraj zgłosił się do mnie użytkownik skrillek z ofertą "inwestycji bez ryzyka", obiecując 60zł na czysto po 10dniach po zakupieniu kodu PSC na allegro za 300zł -> zrealizowaniu go w jego sklepie (którego oczywiście nie ma). Na wstępie streszczając skończyło się tak, że jeden kod został skradziony przez tego pana(306zł w plecy), gdyż kazał sobie dać link do automatera.pl, gdzie ukazywały się kody + status transakcji (akurat o tym, że kody sie tam pojawią nie wiedziałem niestety). Drugiego kodu już nie udało mu się ukraść, gdyż gdy zobaczyłem, że z pierwszego kodu 300zł poszło na jakąś bukmacherkę - Screen od razu skontaktowałem się ze sprzedawcą na allegro i drugi kod PSC wysłał mi bezpośrednio na maila, co uniemożliwiło jego kradzież.

Link do jego tematu

Dokumentacja rozmów z Gadu-Gadu:
Screen 1
Screen 2
Screen 3
Screen 4
Screen 5
Screen 6
Screen 7
Screen 8
W pewnym momencie zapaliła mi się lampka, że to oszust ale jak widać dałem się wkręcić z powrotem...
Screen 9
Screen 10
Screen 11
Screen 12
Screen 13
Screen 14
Screen 15
Screen 16
A tutaj wyciągam jego IP - po tym jak już się zorientowałem, że zajebał 300zł z PSC.
Screen 17
Próba wmówienia mi ... - Screen 18
Screen 19

Tutaj załączam - fake potwierdzenia przelewu, które mi wysyłał ten pan - zakryłem swoje nazwisko.
Screen 1
Screen 2

IP tego kolegi: 91.197.15.34
Ostatecznie na jego korzyść straciłem 306zł za jeden kod PSC - za drugi oczywiście pieniędzy nie odzyskam, aczkolwiek nie trafił w jego ręce.
Oczywiście wina stoi również po mojej stronie, aczkolwiek wynika to z mojej niewiedzy w zakresie zakupów PSC na allegro etc.

PS. Mam nadzieję, że screeny wrzuciłem w dobrej kolejności.
Gratuluję głupoty i pazerności.
Sam sobie jesteś winien.
W związku z brakiem zainteresowania, użytkownik zostaje zbanowany. A Ty zgłoś sprawę na policję.
Glosy: LeftwardBus88 (+1), lukasz1950 (+1)
Odpowiedz