Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu osób poszukuje źródła zarobku w sieci, dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W obecnych czasach zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą dla pracy na etacie. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, każdy kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń!

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czatf),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Router do istniejącej sieci

Autor Wiadomość
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #1
Router do istniejącej sieci
Sprawdź:
Witam
Posiadam Orange livebox 2.0, chce pociągnąć drugi router do miejsca oddalonego o jakieś 25m, problem polega na tym że nie wiem co jest nie tak że nie otwierają się niektóre strony.
Wifi działa, Facebook oraz niektóre fora się otwieraja, a na większości stron wyskakuje błąd jak na zdjęciu, witryna nieosiągalna.
Router który podłączam po kablu łan to TP-Link wd8950n
Gdzie robię blad
[Obrazek: Screenshot-2020-07-04-10-45-59-954-com-a...chrome.jpg]

[Obrazek: Screenshot-2020-07-04-10-50-32-688-com-a...chrome.jpg]

[Obrazek: Screenshot-2020-07-04-10-50-41-414-com-a...chrome.jpg]

[Obrazek: Screenshot-2020-07-04-10-50-47-822-com-a...chrome.jpg]

[Obrazek: Screenshot-2020-07-04-10-51-10-895-com-a...chrome.jpg]
[Obrazek: Screenshot-2020-07-04-11-08-39-197-com-a...chrome.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020 10:14 przez Sony_st.)
04-07-2020 09:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
MrSkacowany Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 212
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 44 +

Forum Gold: 1.00
Post: #2
RE: Router do istniejącej sieci
Z tego co widzę na ostatnim obrazku nie masz ustawionego dns pod ipv4, ale niektóre strony jak właśnie ten facebook działają, bo mają przypisane adresy domenowe do ipv6, i twój router odwołuje się do tych stron korzystając z tego protokołu. Na szczęście (polecam poczytać o wadach IPv6 bo jest ich sporo) większość internetu cały czas działa po IPv4 i nie zanosi się na zmiane w najbliższym czasie.
Spróbuj wejść w przeglądarce pod adres http://185.22.135.156 (jest to adres tłumacza deepl.com). Jeżeli ci to zadziała, ustaw w w polu preferowany adres dns, polecam ten od cloudflare czyli 1.1.1.1 jako preferowany i 1.0.0.1 jako alternatywny.
04-07-2020 10:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #3
RE: Router do istniejącej sieci
Ustawić to na routerze tp link ?

Adres http://185.22.135.156 przez wifi nie dziala
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020 10:51 przez Sony_st.)
04-07-2020 10:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MrSkacowany Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 212
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 44 +

Forum Gold: 1.00
Post: #4
RE: Router do istniejącej sieci
Spróbuj najpierw na tym funboxie i daj znać czy działa.
04-07-2020 10:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #5
RE: Router do istniejącej sieci
Niestety gdy wchodzę na finboxie tam co jest preferowany adres i jest none w ustawieniach dns nie mogę nic dodać

Chyba że mam to zrobić w zakładce dynamiczny dns ?
04-07-2020 10:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MrSkacowany Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 212
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 44 +

Forum Gold: 1.00
Post: #6
RE: Router do istniejącej sieci
Spróbuj - jak nie spróbujesz to się nie dowiesz Wink
04-07-2020 10:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #7
RE: Router do istniejącej sieci
Niestety nie mogę dodac
04-07-2020 10:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DzejkobPL Niedostępny
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 4,033
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 1723 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 2,046.41
Post: #8
Router do istniejącej sieci
Wylacz serwer DHCP na drugim routerze.

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka

| .xXx. |

| Pomogłem? Daj reputa [Obrazek: thumbsup.gif] |
| Opinie o mnie |

| .xXx. |
04-07-2020 11:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #9
RE: Router do istniejącej sieci
Na tplinku jak wyłączam jest to samo
04-07-2020 13:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pani Ania
Prawa reka Admina


Liczba postów: 997
Forum Gold: 550
Dolaczyla: Feb 2011
Reputacja: 777


A ja polecam sprawdzic:

itmaster Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 310
Dołączył: Jul 2019
Reputacja: 125 +

Forum Gold: 0.00
Post: #10
RE: Router do istniejącej sieci
A jak ustawisz adresy DNS w kompie, ale ręcznie? (Tutaj masz instrukcję w Win 10, jak to zrobić)

Np. pierwszy googlowski - 8.8.8.8
Drugi możesz dać Orange - 194.204.159.1

Czy teraz działają Ci strony?

Szukasz hostingu dla swojej strony? - Zobacz listę rabatów na hosting
04-07-2020 14:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki router wifi do 200zl? Watoga 5 1,879 25-12-2017 08:24
Ostatni post: santaclous
  Brak sieci.. Max998 11 1,757 16-07-2016 22:57
Ostatni post: Max998
  jaki tani router i modem macek96 8 1,069 16-06-2015 17:45
Ostatni post: KacperIvD
  Router- zmiana IP? Mksiak 8 1,265 06-12-2014 01:35
Ostatni post: multimedia
  Darmowa bramka SMS do wszystkich sieci Ciastek 0 825 17-11-2014 10:33
Ostatni post: Ciastek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.