Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu osób poszukuje źródła zarobku w sieci, dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W obecnych czasach zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą dla pracy na etacie. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, każdy kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń!

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czatf),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Router do istniejącej sieci

Autor Wiadomość
Ascoran Offline
Forumowy Fanatyk
*

Liczba postów: 869
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 176 +

Forum Gold: 165.10
Post: #11
RE: Router do istniejącej sieci
Sprawdź:
Rozumiem że jak odłączysz ten dodatkowy router to wszystko działa?
Wyłącz na drugim routerze (tym dodatkowym) wszystko co możesz i zostaw tylko wifi - wtedy router będzie działać jak switch z wifi i powinno wszystko śmigać.
W jednej sieci nie może być dwóch routerów z aktywnymi tymi samymi usługami, np DHCP jak oba routery będą miały włączone DHCP to w dużym uproszeniu dwa urządzenia będą się "zabijały" o to kto pierwszy nada adres ip danemu urządzeniowi przez co będą się pojawiać duplikaty w adresach ip.

Zrób proszę małą "mapkę" jak wygląda podłączenie (co z czym się łączy i w jaki sposób) razem z adresami ip urządzeń, będzie łatwiej zobaczyć gdzie jest problem.

Ascoran, dumny członek zarabiam.com od Marca 2013.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020 22:43 przez Ascoran.)
04-07-2020 22:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
eseles Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 254
Dołączył: Apr 2017
Reputacja: 93 +

Forum Gold: 236.00
Post: #12
RE: Router do istniejącej sieci
(04-07-2020 22:42)Ascoran napisał(a):  Rozumiem że jak odłączysz ten dodatkowy router to wszystko działa?
Wyłącz na drugim routerze (tym dodatkowym) wszystko co możesz i zostaw tylko wifi - wtedy router będzie działać jak switch z wifi i powinno wszystko śmigać.
W jednej sieci nie może być dwóch routerów z aktywnymi tymi samymi usługami, np DHCP jak oba routery będą miały włączone DHCP to w dużym uproszeniu dwa urządzenia będą się "zabijały" o to kto pierwszy nada adres ip danemu urządzeniowi przez co będą się pojawiać duplikaty w adresach ip.

Zrób proszę małą "mapkę" jak wygląda podłączenie (co z czym się łączy i w jaki sposób) razem z adresami ip urządzeń, będzie łatwiej zobaczyć gdzie jest problem.


Nie koniecznie mozna dac na pierwszym zakres np. 192.168.1.10 do 192.168.1.50 a na drugim 50-100

"Boisz się życia ziomek, ja je łapie za pysk w oku błysk przeliczam plik i nastawiam sie na zysk."
04-07-2020 22:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ascoran Offline
Forumowy Fanatyk
*

Liczba postów: 869
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 176 +

Forum Gold: 165.10
Post: #13
RE: Router do istniejącej sieci
(04-07-2020 22:57)eseles napisał(a):  
(04-07-2020 22:42)Ascoran napisał(a):  Rozumiem że jak odłączysz ten dodatkowy router to wszystko działa?
Wyłącz na drugim routerze (tym dodatkowym) wszystko co możesz i zostaw tylko wifi - wtedy router będzie działać jak switch z wifi i powinno wszystko śmigać.
W jednej sieci nie może być dwóch routerów z aktywnymi tymi samymi usługami, np DHCP jak oba routery będą miały włączone DHCP to w dużym uproszeniu dwa urządzenia będą się "zabijały" o to kto pierwszy nada adres ip danemu urządzeniowi przez co będą się pojawiać duplikaty w adresach ip.

Zrób proszę małą "mapkę" jak wygląda podłączenie (co z czym się łączy i w jaki sposób) razem z adresami ip urządzeń, będzie łatwiej zobaczyć gdzie jest problem.


Nie koniecznie mozna dac na pierwszym zakres np. 192.168.1.10 do 192.168.1.50 a na drugim 50-100

Można, ale po co komplikować? Dodatkowo generujesz dodatkowy ruch w sieci bo komputer bez przydzielonego adresu wyśle zapytanie do obu serwerów DHCP i oba odpowiedzą, ale wygra ten szybszy. Niby nic, ale po co wysyłać po sieci zbędne pakiety?
Jaki cel miałoby postawienie dwóch serwerów DHCP w jednej sieci? Żaden. Rozumiałbym jakby jeden obsługiwał jedną podsieć (np 192.168.80.1-255) a drugi drugą (np 192.168.90.1-255), ale w jednej podsieci to nie ma w ogóle sensu i przytorzy tylko problemów. Po co autorowi tematu dwa serwery? To nie jest jakiś mega zaawansowany użytkownik, tylko zwykły człowiek nieznający się na temacie...

Ascoran, dumny członek zarabiam.com od Marca 2013.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020 23:15 przez Ascoran.)
04-07-2020 23:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eseles Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 254
Dołączył: Apr 2017
Reputacja: 93 +

Forum Gold: 236.00
Post: #14
RE: Router do istniejącej sieci
(04-07-2020 22:42)Ascoran napisał(a):  będą się pojawiać duplikaty w adresach ip.

ja poprostu odnioslem sie do tego fragmentu, ze jak zrobi przedzialy to sie nie zduplikuja. Nie ma co sie napinac Smile

"Boisz się życia ziomek, ja je łapie za pysk w oku błysk przeliczam plik i nastawiam sie na zysk."
05-07-2020 00:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #15
RE: Router do istniejącej sieci
Niestety nie działa nic.
A co myślicie gdybym kupił router Asmax N300RS i połączył go kablem łan z funboxem 2.0
05-07-2020 21:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bajcepz Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 106
Dołączył: May 2015
Reputacja: 17 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 0.00
Post: #16
RE: Router do istniejącej sieci
(05-07-2020 21:29)Sony_st napisał(a):  Niestety nie działa nic.
A co myślicie gdybym kupił router Asmax N300RS i połączył go kablem łan z funboxem 2.0

Skonfiguruj na tym drugim routerze DHCP relay + default route do tego pierwszego routera, a jak nie potrafisz to kup switcha z accespointem i nie będziesz musiał nic robić.

Poza tym, to co konfigurujesz nie ma sensu, obydwa interfejsy routera drugiego są w tej samej sieci co nie ma prawa działać poprawnie.

Bajcepz, dumny członek http://zarabiam.com od May 2015.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2020 21:44 przez Bajcepz.)
05-07-2020 21:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ascoran Offline
Forumowy Fanatyk
*

Liczba postów: 869
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 176 +

Forum Gold: 165.10
Post: #17
RE: Router do istniejącej sieci
(05-07-2020 21:29)Sony_st napisał(a):  Niestety nie działa nic.
A co myślicie gdybym kupił router Asmax N300RS i połączył go kablem łan z funboxem 2.0

Zadam pytanie jeszcze raz: bez tego drugiego routera wszystko w sieci działa poprawnie? Dopiero po podłączeniu pojawiają się problemy?

Zrób mapkę urządzeń w sieci z uwzględnieniem wszystkich połączeń (co z czym się łączy, czy przez wifi/kabel itp) i adresami IP.

Ascoran, dumny członek zarabiam.com od Marca 2013.
05-07-2020 21:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #18
RE: Router do istniejącej sieci
Tak, bez routera działa poprawnie, funbox 2.0 jest głównym routerem, od niego idzie kablem łan na router Asusa który również działa poprawnie, jego IP to 192.168.1.3 działają na nim kamery, kupiłem do tego 2 tp linki wd8950n, podlaczam je również po kablu łan i z nimi jest problem, otwierają niektóre strony tylko a naprzyklad poczta Onet już sie nie otwiera, nadalem im ip 192.168.1.2 oraz 192.168.1.4, z asusem po zrobieniu takiej konfiguracji i wyłączeniu DHCP nie ma żadnego problemu i działa wszystko a tp link niestety nie



Edit.

Udało się, podczas konfiguracji jednego routera tp linka, drugi był połączony przez łan, gdy go odłączyłem i zresetowalem do ustawień fabrycznych funboxa i skonfigurowaniu govdo stanu poczatkowego, gdy podłączyłem pierwszego tp linka i skonfigurowaniu go pod IP 192.168.1.2 udało się i działa, drugi zrobiłem na 192.168.1.3 i również działa Wink cały czas dostęp blokował drugi router.

Dziękuję za pomoc Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2020 09:07 przez Sony_st.)
06-07-2020 07:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pani Ania
Prawa reka Admina


Liczba postów: 997
Forum Gold: 550
Dolaczyla: Feb 2011
Reputacja: 777


A ja polecam sprawdzic:

Ascoran Offline
Forumowy Fanatyk
*

Liczba postów: 869
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 176 +

Forum Gold: 165.10
Post: #19
RE: Router do istniejącej sieci
(06-07-2020 07:48)Sony_st napisał(a):  Tak, bez routera działa poprawnie, funbox 2.0 jest głównym routerem, od niego idzie kablem łan na router Asusa który również działa poprawnie, jego IP to 192.168.1.3 działają na nim kamery, kupiłem do tego 2 tp linki wd8950n, podlaczam je również po kablu łan i z nimi jest problem, otwierają niektóre strony tylko a naprzyklad poczta Onet już sie nie otwiera, nadalem im ip 192.168.1.2 oraz 192.168.1.4, z asusem po zrobieniu takiej konfiguracji i wyłączeniu DHCP nie ma żadnego problemu i działa wszystko a tp link niestety nie



Edit.

Udało się, podczas konfiguracji jednego routera tp linka, drugi był połączony przez łan, gdy go odłączyłem i zresetowalem do ustawień fabrycznych funboxa i skonfigurowaniu govdo stanu poczatkowego, gdy podłączyłem pierwszego tp linka i skonfigurowaniu go pod IP 192.168.1.2 udało się i działa, drugi zrobiłem na 192.168.1.3 i również działa Wink cały czas dostęp blokował drugi router.

Dziękuję za pomoc Wink

Tak na przyszłość, nie musisz wszystko łączyć za pomocą routerów Smile zamiast routerów możesz, a nawet powinieneś użyć switchów, wtedy obeszłoby się praktycznie bez żadnej konfiguracji (po prostu podłączasz i od razu działa) i byś zaoszczędził kilka stów na routerach Smile

Ascoran, dumny członek zarabiam.com od Marca 2013.
06-07-2020 16:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sony_st Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 593
Dołączył: Nov 2009
Reputacja: 190 +

Forum Gold: 64.00
Post: #20
RE: Router do istniejącej sieci
Koszt routera 16zl za sztukę Wink
06-07-2020 16:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki router wifi do 200zl? Watoga 5 1,884 25-12-2017 08:24
Ostatni post: santaclous
  Brak sieci.. Max998 11 1,757 16-07-2016 22:57
Ostatni post: Max998
  jaki tani router i modem macek96 8 1,069 16-06-2015 17:45
Ostatni post: KacperIvD
  Router- zmiana IP? Mksiak 8 1,265 06-12-2014 01:35
Ostatni post: multimedia
  Darmowa bramka SMS do wszystkich sieci Ciastek 0 826 17-11-2014 10:33
Ostatni post: Ciastek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.