Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu ludzi, zwłaszcza młodego pokolenia, poszukuje źródła zarobku w sieci. Dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W czasach, gdy trudno jest o jakąkolwiek pracę nawet dla ludzi z wyższym wykształceniem, zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, dlatego też każdy, kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blinkee.city - opinie? » skuterki, hulajnogi

Autor Wiadomość
vacci Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 25
Dołączył: Apr 2019
Reputacja: 1 +

Forum Gold: 0.00
Post: #1
Blinkee.city - opinie?
Witam serdecznie,
Mam pewną kwotę około 30 tyś złotych. Przeglądając ostatnio Internet natrafiłem na firmę Green Electricity i ten cały program Blinkee. Zielona energia się rozwija, staje się coraz popularniejsza. Zastanawiam się nad zainwestowaniem tam swojego kapitału. Interesuje mnie opcja kupna pojazdów i "wynajmowania" im ich.
Czy ktoś może w to wszedł? A może jednak odpuścić sobie całkowicie? Czekam na kontakt z ich strony, żeby zadać więcej pytań, ale tutaj też przecież można się dużo dowiedzieć Smile

Zapraszam do dyskusji Smile
28-04-2019 00:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
Dante_/ Offline
Uzależniony
*

Liczba postów: 1,312
Dołączył: Aug 2014
Reputacja: 300 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 101.00
Post: #2
RE: Blinkee.city - opinie?
3 Dni temu u mnie w mieście ( Bydgoszcz ) pod galerią rozstawili skutery elektryczne, nie zainteresowałem się jaka cena, jedynie co wiem to, że są one wypożyczane na czas.

https://www.facebook.com/focusbydgoszcz/...=3&theater


Przez te kilka dni nie widziałem nikogo kto by jeździł tymi skuterami ( dużo było ciągle na "postoju" ). Wydaje mi się, że będzie to popularne jak rowery ( u mnie w mieście są "dość" popularne ).

@Edit
Kiedyś na pewno te 30 tysięcy się zwróci, ale nie wydaje mi się, że to stanie się szybko.

[Obrazek: 3.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2019 01:37 przez Dante_/.)
28-04-2019 01:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
[Vip]szykiryki Offline
VIP
*

Liczba postów: 2,795
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 2217 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 258.01
Post: #3
RE: Blinkee.city - opinie?
U mnie, w Gdańsku, sporo osób korzysta ze skuterków blinkee- ja miałam okazje dwa razy się na nim przejechać, wtedy płaciłam jakieś 69 gr za minute.
Nie wiem czy to akurat dobry pomysł na inwestycję. Konkurencja duża- samochody na minuty (trafficar, miimove), rowery miejskie z napedem elektrycznym, hulajnogi.

Najlepiej przydybać kogoś, kto rzeczywiście ma tam zainwestowany hajs, bo oni pewnie roztoczą nad Toba wizję wielkiego bogactwa. No i pytanie, jak wygląda serwisowanie, naprawy itp. czy Ty- jako właściciel danego pojazdu bierzesz to na siebie czy robi to firma? Opcja warta rozważenia po dokładnej analizie.
28-04-2019 08:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
vacci Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 25
Dołączył: Apr 2019
Reputacja: 1 +

Forum Gold: 0.00
Post: #4
RE: Blinkee.city - opinie?
Właśnie jestem spod Bydgoszczy więc stąd to zauważyłem. Jeśli już, interesowałaby mnie opcja hulajnóg.
Dostałem od nich wzór umowy i prezentację wraz z planowanymi zyskami Huh
Są przekonani, że po 6 miesiącach będzie 4050 netto zysku z jednej hulajnogi. Co ciekawe, minimalny wkład to 10k netto, o czym nigdzie na stronie nie piszą. Dodatkowo pojawia się koszt operacyjny większy o 50zł niz na stronie. Zakładając ich plan, przy wkładzie 10k na 12 msc, po tym okresie mam 23520 netto. Wiadomo, trzeba od tego odjąć wkład, więc po 12msc mam 13520 netto na czysto. Co ciekawe, w umowie zawierają klauzulę poufności na 5 lat po wygaśnięciu jej. Jeszcze jednym kruczkiem jest to, że po okresie umowy bezwarunkowo wykupują ode mnie hulajnogi po odpowiednio 50zl (w przypadku 6msc) i 1zł (dla 12msc). To wydaje mi się trochę dziwne.

Odnośnie tego serwisowania, to jest to zawarte w tych kosztach operacyjnych, więc tym nie muszę się martwić. I właśnie czekam, może ktoś tutaj się zgłosi, kto zainwestował w to i będzie chętny do przekazania jakichś informacji.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, mogę podesłać na priv właśnie to co mi przysłali, albo przesłać na maila. Czekam jeszcze na materiały odnośnie skuterów. Będę pisał na bieżąco Smile

vacci, dumny członek http://zarabiam.com od Apr 2019.
28-04-2019 11:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krakersik Offline
Uzależniony
*

Liczba postów: 1,075
Dołączył: Nov 2014
Reputacja: 172 +

Forum Gold: 120.16
Post: #5
RE: Blinkee.city - opinie?
Ostatnio jakieś wypadki były z tymi hulajnogami na chodnikach. Pewnie niedługo przepisy się zmienią - bierzcie to pod uwagę Wink
28-04-2019 12:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
olesh Online
Początkujący
*

Liczba postów: 98
Dołączył: Apr 2011
Reputacja: 12 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 20.00
Post: #6
RE: Blinkee.city - opinie?
Mają kiepskie opinie na temat swojej aplikacji oraz stanu pojazdów.


Druga kwestia jak rozumiem że przy zakupie 50 hulajnóg za ok 40k będzie 15k zysku miesięcznie. Pytanie jaki biznes da Tobie taki zwrot. Rozumiem innowacyjność, oraz młody kierunek biznesu który się rozwija, ale bez przesady. Wygląda to zbyt cukierkowo.

Na Twoim miejscu podszedł bym do tego z akrobatą i zainwestował maksimum 1/3 oszczędności by później nie było płaczu.

Pamiętajcie że recykle czy jak im tam też mieli własne aktywa trwałe...
28-04-2019 18:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
vacci Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 25
Dołączył: Apr 2019
Reputacja: 1 +

Forum Gold: 0.00
Post: #7
RE: Blinkee.city - opinie?
Odpuszczam, wszystko wygląda świetnie, tak jak wyżej padło to stwierdzenie, ale gdzieś z tyłu mam jednak przekonanie, że to się tak szybko nie zwróci, o ile się zwróci. Jeśli ktoś miałby jakieś informacje na ten temat, proszę o info Smile

vacci, dumny członek http://zarabiam.com od Apr 2019.
28-04-2019 18:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
[$] Scoobyx Offline
Anakin Skywalker
*

Liczba postów: 2,665
Dołączył: Feb 2011
Reputacja: 802 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 101.12
Post: #8
RE: Blinkee.city - opinie?
Może się wypowiem. W blinkee chciałem zainwestować końcem marca, zgłębiłem temat i okazuje się że nie jest tak kolorowo jak oni piszą. Po pierwsze w poprzednich latach nie było procentowo takiego zysku, wszystko jest oparte na ich wyliczeniach. Po drugie ilość inwestorów rośnie, a zatem pojazdów. Prócz tego pojawia się coraz więcej innych firm świadczących te same usługi i zaczynają konkurować ceną. Były tutaj wspomniane hulajnogi, przykładowo cena na start wynosi 1,5 zł więcej, niż u konkurencji. Dodatkowo w takim Krakowie ciężko się jeździ na hulajnogach, w Wawie trochę lepiej ze względu na infrastrukturę. Pokonując taką samą trasę hulajnogą, zapłaciłem tyle samo co za podróż traficarem. Kolejna rzecz to nie wiadomo gdzie trafi twój skuter, jeśli słabe miasto(mała liczba młodych osób/studentów) to zyski podejrzewam będą niższe. No i najważniejsze to pogoda! Jeśli trafi się słaby sezon, nawet cały lipiec deszczowy to myślisz że ktoś będzie wsiadał na skuter? W kwietniu widziałem dużo skuterów, które tylko przywozili i zabierali wieczorami bo nikt ich nie wypożyczał.
A widząc "biznesplan" jaki wysyłają potencjalnym inwestorom, tylko się zaśmiałem... Sorry, ale ja w to nie wchodzę.

12-06-2019 17:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Inwestycja w MTV 186% lub 250% opinie roko1992 57 8,712 01-03-2015 00:52
Ostatni post: maniek34

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.