(25-11-2013 15:36)szalonymad napisał(a): (25-11-2013 11:12)Admin napisał(a): (24-11-2013 23:52)diabloo07 napisał(a): Ja nie widzę sensu w przewalutowaniu, no ale rzadko korzystam z FG, więc trochę nie jestem w temacie 
Widać, że nie w temacie bo masz opisane po co to przewalutowanie w pierwszym poście. 
(25-11-2013 02:07)Captain napisał(a): Moim zdaniem lepiej żeby zostało tak jak jest. Czyli refback za pieniądze, a forum gold tylko jeśli obu stronom to pasuje.
A swoją drogą przydałby się jakiś oficjalny skup fg gdzie użytkownicy mogliby sprzedawać swoje forum gold, a inni je kupować. Albo jakiś kantor wymiany fg gdzie można by było sprzedać swoje fg, a następnie ktoś inny mógłby je stamtąd kupić. Żeby było ciekawiej można zrobić kurs forum golda, że raz będzie warty więcej, innym razem mniej.
Gdybyś przeczytał cały temat to wiedziałbyś że fg to nie pralnia pieniędzy. Co do działu refback za pieniądze to niczego to nie zmieni niezależnie czy przewalutowanie będzie czy nie, więc niezbyt zrozumiała jest twoja wypowiedź.
Pomysł mi się podoba i jestem za ale 50% prowizji? Moim zdaniem powinno być 25% no ale nie ważne, pomysł raczej nie przejdzie.
50% to wciąż za mało, 25%? wolne żarty.
Z smsa o wartości 10zł otrzyma się zaledwie połowę, a z tej połowy trzeba jeszcze zapłacić 19% podatku dochodowego więc czysta wartość fg to jakieś 40% czyli prowizja wynosiłaby około 60% co pewnie w ogóle nie jest opłacalne, chociaż patrząc na dział "sprzedam/kupię" sprawdzając oferty wysyłania smsów - nie koniecznie jest to nieopłacalne. Co innego w przypadku zakupu paypal, jednak 90% korzysta z smsów, gdyż są wygodne/szybkie.
Dodatkowo taka możliwość wprowadziłaby możliwość prania pieniędzy, dlatego jestem przeciwny.
Jednakże trochę wyprzedziłeś moją myśl dokładnie przedwczoraj zaproponowałem taką możliwość dla ELITARNEJ części forum - dział powstanie już wkrótce, temat jest wciąż dyskutowany.
Globalnie na pewno nie będziemy wymieniać FG na real pieniążki, gdyż przyciągnie to internetowych oszustów i naciągaczy.
W razie pytań odpowiem na wszystko