Sprawdź:
Jako że w temacie o cex.io jeden z użytkowników wspomniał o braku konkretnego poradnika jak w to zainwestować, postanowiłem że ja go zrobię.
Czysty link:
Cex.io
Ref link:
Cex.io
Czym jest strona cex.io?
Jest to strona na której możemy kupować i sprzedawać moc obliczeniową, czyli GHS. Ale to nie wszystko możemy także kupować moc obliczeniową do NMC, czyli Namecoinów(o których również napiszę poradnik).
Jak widać, GHS/BTC(moc obliczeniowa dla BTC) NMC/BTC(zamiana NMC na BTC i na odwrót) GHS/NMC(moc obliczeniowa dla NMC) BF1/BTC(to również ma jakiś związek z miningiem BTC, ale nie mam pojęcia o co dokładnie tu chodzi.)
Jak widzimy na urywku screena wyżej, by zakupić GHS, potrzebujemy BTC, w tym celu po utworzeniu konta, wchodzimy w zakładkę Fund Account.
Jak byk jest napisane "Send your Bitcoins to this address:"
Tak więc wysyłamy BTC na podany adres(każdy posiada indywidualny), po czym, wracamy do zakładiki Trade, widocznej w lewym górnym rogu.
Tu widać, możemy zlecić kupno bądź sprzedaż GHS, jak widzimy jest to zlecenie, czyli kiedy będzie GHS po takiej cenie po jakiej chcemy kupić, to strono ją za nas kupi. To samo tyczy się sprzedaży.
Mam nadzieję że nikogo nie urazi to że zakładam nowy temat(szczególnie użytkownika Masaj), ale jako że nie było to dokładnie wyjaśnione chciałem to wyjaśnić.
Jeśli będą jakieś niejasności, to postaram się wszystko wytłumaczyć.