Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →

Nowy wygląd Zarabiam.com — zobacz, co się zmieniło →

Odpowiedz 
Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie » Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej bez podatów i ich sprzedaż po Normalnej Cenie na allegro.

Autor Wiadomość
Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie
Sprawdź:
Chciałbym zapytać się was o to czy legalne by była taka forma zarobku mianowicie:
Znalazłem strony na których mozna kupić doładowania do telefonów 10% taniej, jeśli się zamawia więcej doładowań w jednym momęcie i często upust może być jeszcze większy.
Te strony to między innymi:

http://zdrapmnie.pl/
http://zdrapki.net/sklep/

Czy jakbym kupił doładowania taniej z tych stron powyzej i bym sprzedawał je po cenie normalnej tak jak w sklepach to by było zgodne z prawem ? np. ze strony http://zdrapmnie.pl kupił bym doładowania HEYAH 30 za 27,30 zł i sprzedawał bym na allegro po cenie zwykłej jaka jest wartość doładowania czyli za 30 zł. Czy nie doczepiono by się podatków ? Podobno słyszałem ze towar kupiony w Polsce bez podatku nie moze być w nim sprzedawany, mozna dopiero za granicą w obcym kraju. Pozatym Ci co sprzedawają doładowania telefonów na allegro moze właśnie tak działają ze kupują w hurcie a sprzedawają po cenie ''zwykłej''
Kto ich sprawdzi, jest doładowanie i działa to najważniejsze i nikogo nie interesuje skąd je wziął. Wiadomo ze jakby się kupiło takie doładowanie w sklepie to ma się dowód w postaci paragonu i kupon zdrapkę a przez neta dowód w postaci zwykłego e-maila. Taki sprzedawca nie musi się spowiadać skąd ma te doładowania.
RE: Kupowanie Kart Dołatowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie.
Taniej doładowania znajdziesz tutaj http://eu-prepaid.com/index.php jak już tak chcesz handlować.
RE: Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie.
Ale właśnie czy to jest zgodne z prawem taki handel w ten sposób. Kupowanie taniej doładowań i sprzedawanie w cenie ''zwykłej'' ?
Odp: Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie.
Tak , ale odprowadzac podatek musisz wiec ... Nie za bardzo

Wysłane z mojego GT-S5570
Na allegro takie doładowania już są w tańszej cenie, jeżeli ty sprzedawałbyś je po normalnej cenie jak w sklepie to nie miałbyś "interesu".
RE: Odp: Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie.
Czyli ze sprzedaży musiałbym odprowadzić podatki i napisać to w Urzędzie Skarbowym w PIT na zakończenie roku podatkowego? Co jeśli jak tego nie zrobie i nie napisze takiego zeznania ze otrzymałem dochód w ten sposób ? Mogą mi coś zrobić ?
jeżeli nie są to duże kwoty to wystarczy odliczyć to w PIT. Jeżeli są to większe kwoty ( bodajże 1000zł+) to już musisz mieć Działalność Gospodarczą.
Osobiście uważam, że jest to słaby interes, gdyż na allegro takie doładowania są tańsze ( na przykładzie Orange 30zł sprzedają za 23,99zł). Jeżeli będziesz sprzedawał je po cenach "sklepowych" to mało możesz mieć na to chętnych.
Jest to mój obowiązek odliczania nawet tych małych kwot od sprzedaży ?
Odp: Kupowanie Kart Doładowujących 10% taniej i ich sprzedaż po Normalnej Cenie.
Jeezeli rocznie nie przekroczysz 3000 okolo to musisz odprowadzic tylko w picie

Wysłane z mojego GT-S5570
Odpowiedz