Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Sztuczny ruch a SEO

Autor Wiadomość
Sztuczny ruch a SEO
Sprawdź:
Witam, Czy ruch z autosurfów wpływa jakoś na pozycjonowanie strony w Google oraz innych wyszukiwarkach? Nie dostanę bana od Google za sztuczny ruch?
RE: Sztuczny ruch a SEO
Nie Smile
Nie, nie wpływa czy nie, nie dostanę bana?
Byłem we Wrocławiu na szkoleniu z pozycjonowania twierdzili że naturalne klikanie w linki w wyszukiwania wpłynie korzystnie na pozycje w googlach, postanowiłem przetestować regułę i jaki wynik ? dostałem filtr od google.

Za surfa bana dostać nie powinieneś, no chyba że ruch masz naprawdę słaby a użyjesz jakiejś lipy to różnie może być.

[Obrazek: zcomsygnablack.png]
Sam klikałeś w te linki i dostałeś filtr czy jak?

Czyli lepiej nie korzystać z autosurfów, a jak się już korzysta to umiarkowanie?
Wpływ kliknięć na pozycje swojego linku w google to mit. Nikt nigdy nie potwierdził tego żadnym wiarygodnym dowodem.

[Obrazek: zarabiam.com.png]
Program Adder8 tak jak program do pozycjonowania to skuteczna metoda, aby zwiększyć swój zysk. Skorzystałem z tej metody i jest świetna. Ruch na stronie znacznie się zwiększył.
Sztuczny ruch nie ma nic wspólnego z SEO. Za klikanie w swoją stronę w wynikach wyszukiwania nie dostaniesz ani filtra, ani bana, osoba która to napisała, nie ma pojęcia o pozycjonowanie, google i karach.
SEO - to jak sama nazwa wskazuje Search engine optimization , czyli optymalizacja dla wyszukiwarek internetowych, moim zdaniem polega na odpowiednim dobraniu słów kluczowych , fraz i wszystkich treści kodu (nazwy grafik, opisy grafik, zdjęć, nagłówki, tytuły).
Należy tak zoptymalizować treści i kod strony , aby była ona uniklana względem innych podobnych stron oraz zawierała oryginalne treści najlepiej własnej "produkcji".

Traffic - Ruch - przy zerowym ruchu nie wskazane jest przesadzać z autosurfem, zwłaszcza jednym. Najlepiej generować ruch z wielu autosurfów po trochu jak już chcecie używąc surfów i nie macie nic innego.

Najlepsze jednak efekty pozycjonowania za darmo będą miały wpisy w katalogach stron, które mają już jakąś pozycję w internecie.

Moim zdaniem większy ruch ma minimalny wpływ na wysokość pozycji w wyszukiwarkach, ale jednak ma wpływ tylko pod warunkiem ,że strona jest już w jakiś sposób trochę wypozycjonowana, czyli posiada już pewną ilość back linków.
Robiłem testy na kilku wypozycjonowanych stronach zwiększając i zmniejszając ruch w odstępach kilku miesięcznych i proporcjonalnie zmnieniała się pozycja strony w wyszukiwarce google.

Tyle z moich dotychczasowych spostrzeżeń amatroskiego pozycjonowania, ale jeden z moich wyników ostatnich to: na słowo reklama (około 600 mln wyników) mój serwis utrzymuję się na pozycji 4-8 choć był czasem nawet na 2 Smile

Pozdrawiam
Ale ruch na stronie nie ma żadnego wpływu na pozycję strony... po co piszecie takie bzdury? Równie dobrze mogę zabronić dostępu wyszukiwarkom i robotom do mojej strony, przez co nawet nie będzie zaindeksowana, a mogę wygenerować ogromny ruch przez PPC.

Napisz dlaczego nie jest wskazane przesadzać z autosurfem? Do czego nie jest wskazane? Co się stanie ze stroną? Co ma autosurf do pozycjonowania strony?
Odpowiedz