Sprawdź:
Witam,
Długo zabierałem się za stworzenie tego dziennika, doszedłem do wniosku - że będzie to idealna opcja na motywowanie się do pracy, być może będzie tu kilku obserwatorów, co wpłynie pozytywnie na "zebranie tyłka do roboty"
O sobie?
Obecnie pracuje na etacie w korpo, mam cel by kiedyś rzucić etat i przejść w 100% na swoje, na chwile obecną dzięki pracy mam w miarę stabilność oraz niski ZUS co pozwala mi działać "po godzinach".
A więc co robię?
W czerwcu zeszłego roku zdecydowałem się na działanie w dropie, po miesiącu żmudnego poszukiwania, znalazłem hurtownie, zrobiłem integracje, wystawiłem 4000 aukcji na allegro i tak zostawiłem to do dzisiaj, jest to automat, jedyne co robię to realizuje zamówienia, odpisuje na maile czy czasem odbiorę telefon.
Nadszedł czas na to, żeby wziąć się za rozwijanie tego biznesu - widzę w tym potencjał, przeszkadza mi tylko moje lenistwo gdzie po 9h pracy przed kompem na etacie, moje siły są mocno ograniczone.
Zdecydowałem się teraz podzielić mój dzień, po pracy idę na basen/siłownie, a wieczorem będę właśnie poświęcać czas na rozwijanie tej działalności.
Jak to wygląda liczbowo?
Lipiec 2019 [41.00 zł]
Sierpień 2019 [1188 zł]
Wrzesień 2019 [4957.60 zł]
Pazdziernik 2019 [5063.42 zł]
Listopad 2019 [1180.88 zł]
Grudzień 2019 [1740.81 zł]
Styczeń 2020 [1611.77 zł]
Luty 2020 [1075.79 zł]
224 zamówienia na kwotę 16 859.27 PLN
Marża na produktach to 20-30% w zależności od ceny
Szału nie ma, ale mam zamiar cisnąć do przodu, cel jaki sobie wyznaczyłem na najbliższy czas to:
Plany krótkofalowe 1-2 msc do przodu
- Kupno szablonu na Prestashop i jego konfiguracja, wraz ze wszystkimi niezbędnymi modułami
- Wystawienie aukcji z nowymi produktami od dostawcy
- Korekta tytułów produktów i prawidłowy konfig drzewa kategorii
- Utworzenie profili social media i przygotowanie strategii komunikacji w mediach społecznościowych
- ustawić wielowariantowość na aukcjach, szybciej wpisywać numery przesyłki żeby starać się o allegro smarta
- skopiowanie aukcji na nowe czyste konto allegro
Plany długofalowe 3-6 msc
- Uruchomienie kampanii Google Ads
- Uruchomienie Facebook Ads
- Znalezienie i integracja nowej hurtowni i stworzenie kolejnego konta allegro
Posty z aktualizacją planuje robić raz w tygodniu, najpewniej w weekend, będę wtedy pisał podsumowanie swoich działań z całego tygodnia, uwzględniając wyniki.
Mały kroczek, to osiągnięcie w marcu lepszej sprzedaży jak w lutym
No to do roboty