Sprawdź:
To mój pierwszy post, więc z tego miejsca witam wszystkich serdecznie
Na to forum zaglądam od około dwóch lat, od kilku lat interesuję się również tworzeniem i pozycjonowaniem stron internetowych. Przyszła jednak pora, żeby teorię przelać w praktykę! Dlatego ruszam z tym dziennikiem.
Postaram się, żeby wpisy były możliwie najbardziej konkretne, bez rozpisywania się o głupotach i żeby pojawiały się co kilka dni. Będę się dzielił możliwie największą ilością informacji, dbając tylko o to żeby nie ujawnić i nie spalić swojej strony.
Jak będę zarabiał
Będę promował suplementy diety z programu partnerskiego Cash In Pills za pomocą strony internetowej. Strona typu authority site (czyli sporo wartościowej treści, podpięte social media, zero spamu). Na razie wybrałem trzy środki, ale nie zdradzę dokładnie które. W każdym razie odbijam od tematu powiększania penisa, potencji itd. Raczej produkty pro-zdrowotne.
Jak będę promował
Content marketing i pozycjonowanie. Na początku musi się pojawić sporo wartościowej treści, artykuły odpowiednio nasycone słowami kluczowymi. Dopiero później wezmę się za linkowanie. Nie mam zamiary kupować żadnej płatnej reklamy, nawet jeśli postanowię coś zainwestować to będzie to inwestycja w linki. On page SEO na bieżąco na możliwie najwyższym poziomie.
Cel
Zobaczyć jak szybko uda się zarobić 10 000zł. Dziennik będę prowadził aż cel zostanie osiągnięty.
Na jakim etapie jestem:
- domenę pod projekt zarejestrowałem już kilka miesięcy temu – czasami w ramach wolnego czasu szukam wygasłych domen z dobrą historią i jak trafię coś fajnego to rejestruję i sobie leżą i czekaj na lepsze czasy (za jakiś czas opiszę jak to robię)
- podpiąłem darmowy certyfikat SSL Let’s Encrypt
- zainstalowałem Wordpressa
- jestem w trakcie tworzenia swojej autorskiej skórki dla Wordpress’a (tworzą swoją od podstaw – ma być prosta, estetyczna co w teorii ma podnieść konwersję (brak rozpraszających elementów) i zagwarantować jak najszybsze ładowanie się)
- zrobiłem podstawowy keyword research (opiszę na dniach jak to robię)
Plan na najbliższe dni nie jest skomplikowany:
- napisać i opublikować kilka tekstów
- skończyć skórkę dla Wordpressa
Na dziś tyle, wraz z trwaniem dziennika będę opisywał co i jak robię,
Pzdr