Sprawdź:
Witam Was
Zabrałem się za projekt stronki. W pozycjonowaniu jestem zielony, ale staram się codziennie uczyć czegoś nowego.
Jakoś przed 10tym (koło 7-8) sierpnia włączyłem indeksację swojej strony w Google, przesłałem sitemapę i stronka jakoś po dwóch dniach została zaindeksowana. Wpisując site:stronka.pl/ wyrzuca mi moją stronkę i jej podstrony. To samo przy wpisaniu adresu bez http:// do przeglądarki, razem z kilkoma stronami, na których zostawiłem backlinki.
Na webpozycja.pl "Pozycja w Alexa: powyżej 1 000 000", nie idzie znaleźć stronki po keywordach. OnPage SEO chyba jest w porządku - audyty mam na poziomie 90%, mam linkowanie wewnętrzne, mam 1.2-3% gęstości KW zależnie od podstrony. Tych z kolei jest niewiele, bo główna + dwie i na razie chyba tyle pozostanie.
Od kilku dni również linkuję stronkę. Raczej nie robię tego na zaspamionych forach - tylko w profilach na niezaspamionych, w miejscach podanych w poradniku vasakiego (sociale, web 2.0). W GWT pokazuje mi tylko 1 backlink, ale raczej się tym nie sugeruję.
Moje pytanie, jak się domyślacie, brzmi - co robię nie tak, że strona nie wpadła jeszcze w jakieś ludzkie wyniki? Konkurencja na tej frazie, jeśli ufać keyword revealerowi, jest raczej nieduża. Właściwie to tylko półtorej strony w Google to jakieś sensowne stronki, reszta to fora, na których dane słowo kluczowe padło w temacie dyskusji.
Nie bardzo wiem co robić, żeby to ruszyło. Może powinienem po prostu dalej sobie linkować (5-6 linków ręcznych dziennie, jakieś wpisy na webach + fora) i czekać na jakiś efekt? Może to za wcześnie na obawianie się czegokolwiek?
Dodam, że w działaniach ręcznych nie ma filtra, a cały content strony pisany od zera pod polski target i nie są to żadne hacki i generatory