... nikt nie mówi o opłatach za wydanie kodu, no mówię weź rozdziel w końcu te 2 kwestie...
Wydanie kodu zawsze było za free chyba że firma kombinowała. Nikt nie może warunkować jego wydania.
Cenę domeny może warunkować i nie słyszałem by tu coś się zmieniło. Masz namiar na takie zmiany to z chęcią się zapoznam. NASK nic do tego nie ma. Jak promocja mówi o cenie a nie warunku wydania kodu to nie rozumiem co mieliby do tego.
Każdy ma prawo dać promocję - dostaniesz coś za free ale pod warunkiem przedłużenia po roku u nas. Jak nie to zapłacisz podaną wartość - zazwyczaj to cena normalnego przedłużenia. Nie piszę tu słowem o kodach, wydawaniu, utrudnianiu. Rozumiesz?
Tu nie słyszałem by prawo się zmieniło - jak masz jakieś linki to podrzuć z chęcią zweryfikuję swoją wiedzę
edit: zresztą napiszę mail, zobaczymy, bo do tej pory firmy tak działały i jak wypytywałem to nawet po tych zmianach wspomnianych przez Ciebie takie warunki wiele razy widziałem - odnoszące się WYŁĄCZNIE ceny umownej za domenę a nie za wydanie kodu. bo cenę każda firma może ustalać jaką chce a więc i jej warunki